Manchester City a câștigat pentru prima oară Liga Campionilor. Echipa lui Guardiola...

Manchester City a câștigat pentru prima oară Liga Campionilor. Echipa lui Guardiola a reușit tripla în acest sezon

0
DISTRIBUIȚI

Manchester City a cucerit primul său titlu din istorie în Liga Campionilor UEFA, învingând-o cu 1-0 pe Inter în finala de sâmbătă. Oamenii lui Pep Guardiola au completat tripla campionat, Cupa Angliei, Liga Campionilor, cu o victorie tensionată, dar foarte disputată, pe Stadionul Olimpic „Ataturk” din Istanbul.

Inter a luptat extraordinar și nu a dus lipsă de ocazii, dar în cele din urmă nu a putut da lovitura de grație și se va întoarce în Italia ca vicecampioană.

Prima ocazie de gol a lui Erling Haaland a venit cu două minute înainte de pauză, când a scăpat de Francesco Acerbi și a primit o minge în adâncime de la Kevin De Bruyne, însă a tras peste poartă, faza fiind sancționată ulterior cu o poziție de offside.

Jumătate din spectatorii de pe Ataturk au jubilat crezând că Man City a preluat conducerea la următorul atac. Bernardo Silva a pătruns în careul de 18 metri și a șutat, dar mingea a trecut puțin pe lângă stâlpul porții.

În ciuda superiorității tehnice, Man City a jucat tensionată pe tot parcursul primei reprize, Ederson fiind vinovat de câteva pase neglijente din spate. La una din ocazii, el a jucat mingea direct la Nicolo Barella, al cărui șut speculativ de la aproape 40 de metri a trecut pe lângă poartă.

Aceasta a fost urmată rapid de prima ocazie clară a serii.


De Bruyne l-a găsit din nou pe Haaland, dar șutul norvegianului din prima repriză a fost respinsă de Andre Onana.

Man City a primit o lovitură grea imediat după jumătatea de oră, când De Bruyne a fost nevoit să iasă pentru a doua oară într-o finală de Liga Campionilor din cauza unei accidentări, în locul său intrând Phil Foden.

Tensiunea a rămas constantă în debutul reprizei secunde, Man City oferindu-i lui Inter o șansă rară. Manuel Akanji a ales să lase o pasă să se întoarcă la Ederson, dar Lautaro Martinez a interceptat-o. Portarul brazilian a intervenit și a blocat șutul din unghi închis.

În minutul 68, Man City a deschis scorul. Pasa inteligentă a lui Akanji către Silva a surprins-o pe Inter, deși Acerbi a reușit să se retragă și să blocheze. Cu toate acestea, mingea a ajuns de pe linia de fund înapoi la Rodri, care a trimis plasat de la aproximativ 15 metri, lângă bară, la semiînălțime.

La două minute după gol, Di Marco a nimerit bara cu o lovitură de cap cu boltă, după care a reluat din nou mingea revenită, însă pe traiectori mingii se afla Lukaku, care a blocat șansa de gol a propriei echipe.

Phil Foden a ieșit la rampă cu un dribling spectaculos, însă șutul său pe jos a fost reținut de Onana.

Când mai erau două minute din timpul regulamentar, Inter a fost din nou aproape de a egala. O centrare în adâncime de la Marcelo Brozovic a fost recentrată cu capul de Robin Gosens, iar lovitura de cap a lui Lukaku din fața porții a fost respinsă de piciorul lui Ederson, Ruben Dias reacționând rapid pentru a respinge mingea, ce a trecut puțin pe lângă poartă.

Ederson a mai făcut o ultimă paradă la o lovitură de cap a lui Gosens, la finalul celor cinci minute de prelungiri, înainte ca Man City să fie încoronată pentru prima dată câștigătoare Champions League.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.