Program nou de vizitare la Muzeul Apei de la Urseni

Program nou de vizitare la Muzeul Apei de la Urseni

0
DISTRIBUIȚI

Luna iulie aduce un nou program de vizitare a Muzeului Apei de la Urseni, inaugurat la începutul acestei luni, de Ziua Internațională Art Nouveau.

Chiar din prima zi a lunii, muzeul va fi deschis de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 16:00, iar accesul publicului este gratuit. Muzeul include cele trei clădiri ale vechii uzine, importante vestigii ale arhitecturii industriale timișorene de la începutul veacului trecut, reprezentative pentru stilul Secession, unde exponatele  reconstituie procesul tehnologic al apei.


Au fost amenajate, de asemenea, și spații pentru expoziții temporare și diverse evenimente culturale, precum și un spațiu verde în parcul uzinei, destinat vizitatorilor.

Proiectul de amenajare al muzeului apei se datorează companiei Aquatim SA, care a investit în acest proiect 7,83 milioane de lei din dorința de a-l integra în circuitul turistic al orașului în anul în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii 2023. În curând va fi lansat și un website iar în cursul acestei veri va avea loc și un festival propriu, „Seri de vară la muzeu”, cu ateliere pentru toate vârstele, expoziții de fotografie, vizite ghidate în clădirile de patrimoniu și concerte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.