Vin temperaturi caniculare în România. Prognoza pe următoarele două săptămâni, în fiecare...

Vin temperaturi caniculare în România. Prognoza pe următoarele două săptămâni, în fiecare regiune

0
DISTRIBUIȚI

soare vreme

Meteorologii anunță că temperaturile sunt în creștere și, după câteva zile în care se va răcori cu aproximativ 4 – 5 grade, urmează temperaturi de 34 de grade Celsius în unele zone. Săptămâna viitoare va ploua aproape în fiecare zi.

Banat
Vremea se va încălzi până în jurul datei de 23 iunie, când media maximelor termice va fi de 32 – 34 de grade Celsius, iar a minimelor de 17 – 19 grade. În următoarele două zile temperaturile maxime vor scădea cu aproximativ 5 grade, iar minimele cu 3 grade. În cea de a doua săptămână nu vor mai fi variații termice semnificative. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 23 – 29 iunie.

Crișana
Media temperaturilor va fi în creștere, de la 27 de grade a maximelor și de la 12 grade a minimelor, în prima zi, până la 32 – 33 de grade, respectiv 17 – 18 grade, în jurul datei de 23 iunie. În următoarele două zile se va răcori cu aproximativ 3 – 5 grade, apoi nu vor mai fi variații termice semnificative. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 23 – 28 iunie.

Transilvania
Până în jurul datei de 23 iunie vremea va fi într-un proces de încălzire, astfel că media maximelor termice va ajunge să atingă 31 – 32 de grade, iar a minimelor se va situa în jurul valorii de 16 grade. În următoarele trei zile temperaturile maxime vor scădea în medie cu 5 grade, iar minimele cu 2 – 3 grade. În zilele care vor urma nu vor mai fi variații mari termice. Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai frecvente și mai intense în intervalul 24 – 28 iunie.

Maramureș
Media temperaturilor va fi în creștere, de la 25 de grade a maximelor și de la 12 grade a minimelor, în prima zi, până la 31 – 32 de grade, respectiv 16 – 17 grade, în jurul datei de 23 iunie.


În următoarele patru zile se va răcori cu aproximativ 4 – 5 grade, apoi nu vor mai fi variații termice semnificative. Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai frecvente și mai intense în intervalul 23 – 26 iunie.

Moldova
În cea mai mare parte a primei săptămâni, vremea va fi în încălzire, astfel că media maximelor termice va ajunge să atingă 31 – 33 de grade, iar a minimelor 16 – 18 grade. În cea de a doua săptămână valorile termice vor fi mai scăzute, iar media maximelor va avea variații între 27 și 29 de grade, iar a minimelor între 14 și 16 grade. Local vor fi posibile perioade cu averse aproape în fiecare zi.

Dobrogea
Media temperaturilor maxime va fi în creștere în prima săptămână, de la 24 de grade în prima zi, până la 28 – 30 de grade în ultimele, apoi nu vor mai fi variații semnificative. Media temperaturilor minime va oscila ușor între 17 și 19 grade. Vor fi perioade cu averse în primele trei zile și din nou după data de 24 iunie.

Muntenia
Între 19 și 24 iunie vremea va fi în încălzire, astfel că media temperaturilor maxime va ajunge să atingă 32 – 33 de grade, iar a minimelor 16 – 18 grade, apoi se va răcori și temperaturile maxime vor avea în medie valori cuprinse între 29 și 32 de grade și minimele între 15 și 17 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în primele două zile ale intervalului, precum și între 25 și 29 iunie.

Oltenia
În prima săptămână de prognoză vremea se va încălzi, iar spre finalul ei media maximelor termice va fi de 30 – 32 de grade și a minimelor de 16 – 18 grade. În cea de a doua săptămână temperaturile maxime vor avea o medie de 27 – 30 de grade, iar minimele de 14 – 16 grade. Probabilitatea de averse va fi mai ridicată între 24 și 29 iunie.

La munte
Vremea se va încălzi până în jurul datei de 23 iunie, când media maximelor termice va fi de 20 – 22 de grade, iar a minimelor de 11 – 14 grade. În următoarele patru zile temperaturile vor scădea cu 3 – 5 grade, apoi nu se vor mai modifica semnificativ. Vor fi averse în fiecare zi, mai frecvente și mai intense între 24 și 29 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.