Evenimente speciale la Muzeul de Artă, de Ziua Județului Timiș. Expoziție inedită,...

Evenimente speciale la Muzeul de Artă, de Ziua Județului Timiș. Expoziție inedită, cu portretele a zeci de personalități bănățene

0
DISTRIBUIȚI

Muzeul de artă din Timișoara dorește să marcheze Ziua Județului Timiș prin organizarea mai multor evenimente menite să promoveze arta și artiștii timișoreni de ieri și de azi, care vor avea loc în 27 și 28 iulie.

În 27 iulie, de la ora 18:30, va fi organizat un tur ghidat gratuit în expoziția „Jocul cu hazardul: Romul Nuțiu. O retrospectivă” (Playing hazard: Romul Nuțiu. A retrospective). Curatorul expoziției, muzeograful Andreea Foanene, va oferi vizitatorilor șansa de a pătrunde în universul unuia dintre cei mai importanți artiști locali, recunoscut pe plan internațional ca reprezentant al expresionismului abstract din ultimele decenii. Numărul maxim de participanți este de 20 de persoane, cu înscriere prealabilă la numărul de telefon 0728 278 632.

În 28 iulie, între orele 10:00 și 11:30, copiii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani  sunt invitați să ia parte la un atelier de mediere culturală organizat de pedagogii muzeali coordonați de muzeograful Alexandru Babușceac, care au pregătit activități speciale, caracteristice acestei categorii de vârstă, menite să îi familiarizeze cu patrimoniul cultural al muzeului, al județului Timiș și al Banatului. Copiii vor putea participa la atelierul de tehnici mixte desfășurat în contextul expoziției „Timișoara – Portretul unui oraș”, unde vor avea prilejul de a cunoaște Timișoara prin prisma interpretărilor simbolice ale celor mai reprezentative obiective ale orașului, realizate de artiști timișoreni. Înscrierile se fac la numărul de telefon 0728 278 632, în limita locurilor disponibile de cel mult  15 copii, participarea acestora fiind gratuită.

În aceeași zi, de la ora 18:00, va avea loc vernisarea expoziției „Personalități din Banat”, care cuprinde peste șaizeci de lucrări grafice semnate de artistul Aurelian Scorobete.


Acestea redau portretele celor mai reprezentative personalități istorice ale Timișoarei și Banatului – oameni politici, artiști, muzicieni, arhitecți – printre care Eugeniu de Savoya, Carol Telbisz, Johann Nepomuk Preyer, Alexandru Mocioni, Laszlo Szekely, Ioachim Miloia, Traian Grozăvescu, Victor Vlad Delamarina,  și mulți alții, care au marcat istoria locală, alături de care se vor regăsi portretele suveranilor României: Carol I, Ferdinand I, Carol al II-lea, Mihai I și M. S. Margareta, și va fi lansat oficial albumul de artă cu același titlu. Expoziția va fi deschisă publicului, în Galeria L, până în data de 17 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.