Politehnica Timişoara, oficial pe „Electrica” în Liga 3. Decizia clubului în privinţa...

Politehnica Timişoara, oficial pe „Electrica” în Liga 3. Decizia clubului în privinţa jucătorilor sancţionaţi de FRF pentru pariuri

0
DISTRIBUIȚI
Imagine: Politehnica Timişoara / Facebook

Retrogradată în Liga 3, Politehnica Timişoara se mută oficial pe arena „Electrica” pentru jocurile de acasă ale seniorilor în stagiunea 2023-24, cel puţin. Stadionul „Ştiinţa” va fi folosit de echipa feminină, precum şi de juniorii mari ai clubului, implicaţi în Liga de Tineret şi Liga Elitelor.

Mutarea vine după ce Ripensia a fost dată afară de pe stadion şi roş-galbenii au anunţat că renunţă la echipa de seniori, picată şi ea în „C”. Totuşi, stadionul de la Gara Mică nu va rămâne fără meciuri la acest nivel. „Precum generația lui Pantilimon care a început să joace prima dată pe Electrica și cei mai tineri din echipa noastră au șansa să-și pornească cariera pe Electrica. Stadionul a primit omologare pentru Liga a 3-a și ne va găzdui pe parcursul noului campionat. Stadionul dispune de o tribună acoperită! Această mutare vine odată cu strategia de reorganizare a clubului. Pe Știința, de acum încolo, vor evolua echipa feminină și grupele de elită pentru care este foarte important să joace pe un gazon natural. Totodată sperăm ca Stadionul Știința să intre cât de curând în reabilitare”, se arată în anunţul Politehnicii.

Directorul executiv Costel Pantilimon a dorit mutarea şi pentru că pe „Electrica” organizarea jocurilor e mai uşoară, în ceea ce priveşte mai ales controlul persoanelor care pot intra cu bilet, spre deosebire de arena „Ştiinţa”, unde existau mai multe căi de acces pietonale de a „fenta” la intrare. De asemenea stadionul are o capacitate superioară (aproximativ 3.500 locuri) şi condiţiile pentru public sunt mai bune în caz de vreme rea. La care se adaugă şi faptul că niciun proiect dintre toate cele trâmbiţate, de stadion nou, nu e pe cale nici măcar să înceapă, dărămite să se finalizeze în oraş.

Clemenţă pentru Mura şi Făgărăşanu din partea clubului

Ieri, FRF a anunţat sancţiunile pentru cei nouă jucători, chestionaţi din postura de jucători ai Ghirodei, şi care au fost pedepsiţi cu câte două luni de suspendare şi amendă de 10.000 lei fiecare pentru că au avut legături cu pariurile sportive, lucru interzis strict de regulament.


Doi dintre aceşti jucători, Andrei Făgărăşanu şi Andrei Mura, au semnat între timp cu Poli iar clubul anunţa prin vocea lui Costel Pantilimon că toleranţa e zero pentru astfel de lucruri. Totuşi, clubul nu se va despărţi sau nu îi va pedepsi suplimentar pe cei doi, dând de înţeles că sancţiunile survenite când aceştia erau jucători ai altor cluburi sunt practic iertate.

„Clubul SSU Politehnica Timișoara susține demersurile Federației Române de Fotbal și are încredere în instituțile competente care au luat aceste decizii. Orice tentativă de fraudare și nerespectare a regulamentelor trebuie pedepsită. Condamnăm clar și ferm orice implicare a jucătorilor, antrenorilor, staffului administrativ sau a oricărei persoane care face parte din acest club la activități de pariere sau jocuri de noroc. Valorile clubului nostru sunt construite pe onestite și respect pentru fotbal. Deși situația nu este una fericită, managementul clubului SSU Politehnica Timișoara a deciz să nu aplice nici o sancțiune disciplinară pentru pârâții Mura Andrei și Făgărășanu Andrei Cristi, deoarece faptele lor nu s-au petrecut în timpul unui contract încheiat între aceste părți. Dorim să ne arătăm disponibilitate întrajutorarea jucătorilor de a trece peste această perioadă”, se arată în comunicatul semnat de „Panti”. Acesta oferind şi nişte date despre „flagelul” pariurilor în ţară: „În România, potrivit unor date recente, 15% dintre adulți joacă o formă de joc de noroc, iar incidența dependenței de jocuri de noroc la persoanele de peste 18 ani este de 0,6%, adică aproximativ 98.000 de oameni. Tragem un semnal de alarmă pentru toți oamenii implicați în acest club. Există toleranță zero pentru cei care încalcă această regulă, dar există înțelegere pentru cei care vin și cer ajutorul”.

În altă ordine de idei, Politehnica a anunţat săptămâna aceasta că tânărul fundaş Armin Mada (17 ani) va fi împrumutat în stagiunea 2023-24 la colega de eşalon Phoenix Buziaş, grupare antrenată de Cosmin Petruescu ce a avut la dispoziţie mai mulţi tineri alb-violeţi sub formă de împrumut în campionatul trecut. Vestea, la fel ca în cazul celor doi jucători suspendaţi de FRF, nu a fost pe placul multor suporteri în contextul dorinţei de a promova tinerii proprii. În stagiunea trecută băiatul ex-polistului Călin Mada a fost titular în patru meciuri din şase partide jucate la nivelul Ligii 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.