Pompier din vestul țării, salvator în timpul liber, după ce a fost...

Pompier din vestul țării, salvator în timpul liber, după ce a fost martorul unui accident grav

0
DISTRIBUIȚI

Căpitanul Petru Cibian, cadru militar de la ISU Hunedoara, călătorea duminică spre Suceava când, în zona localității nemțene Grințieș, la doar câțiva metri în fața sa, două mașini au fost implicate într-un accident grav.

Alături de alți doi bărbați cu pregătire pentru situații de urgență, căpitanul Cibian a acordat primul ajutor celor trei victime rănite în urma coliziunii. De asemenea, Petru a sunat la 112 și le-a comunicat colegilor din dispecerat toate informațiile preliminare. „Știam ce am de făcut! M-am concentrat pe victime. Viața este primordială. Era vorba despre o intervenție la care mi-a fost dat să ajung printre primii. Și soarta a făcut să nu fiu singur. Echipajul meu s-a format imediat. Dumitru, de la Serviciul de Ambulanță Neamț și Ovidiu, un membru al Crucii Roșii Sibiu, aflați și ei în trafic, s-au alăturat de îndată misiunii.


Nu ne cunoașteam, dar în acele momente chiar am simțit că suntem o echipă”, a povestit Petru Cibian.

În câteva minute, echipajele de urgență au sosit la fața locului, iar cei trei salvatori aflați în timpul liber au asistat victimele, le-au acordat primul ajutor și au sprijinit echipajele operative sosite la fața locului până când toate cele trei persoane au fost preluate de ambulanțe.

Căpitanul Petru Cibian nu este la prima intervenție de acest gen, acesta sprijinind, în timpul liber, și echipajele de urgență sosite la un accident cu victime multiple pe o șosea din județul Cluj, anul trecut.

Cei trei salvatori aflați în timpul liber

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.