Spectacol cu muzică și dans la Muzeul Satului din Timișoara

Spectacol cu muzică și dans la Muzeul Satului din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

„Come into the Light”, un spectacol-poveste pus în scenă de tineri artiști debutanți de la clubul de dans sportiv „Magnum” și de la asociația „Teatru de Musical”, va avea premiera în 28 iulie, de la ora 21:00, la Muzeul Satului Bănățean, cu prilejul Zilei Județului Timiș, intrarea fiind liberă.

Prin muzică și dans, spectacolul, gândit pentru toate vârstele și etniile, vorbește despre Timișoara de altădată și cea de acum, despre particularitățile schimbărilor survenite de-a lungul anilor, cu umor, nostalgie și dragoste. Personajele prezentului fac o incursiune în istoria Timișoarei din diferite momente, descoperă viața altor personaje, din alte vremuri, și legătura acestora cu cei de acum, ingeniozitatea coregrafiei și a muzicii fiind cele care dau viață tablourilor istorice.

Viața de odinioară a orașului, cu meșteșugari și bresle, într-un oraș prosper cu multe evenimente și realizări care l-au făcut faimos la sfârșitul secolului al XIX-lea este reconstituită prin personaje ale trecutului, limbile vorbite în urbe și temele muzicale diferite.

Tinerii artiști Bianca Ababei, Darius Agrima, Alexandru Boariu, Miruna Bratu, Anna Capețean Voicu Dumitraș, Maya Giotea, Luca Marcu, Denis Matei, Maya Morun, Maia Păltineanu, Ana Secheșan, Andrei Andras, Nicole Bădescu, Gabriel Costraș, Adrian Csecke-Kreppel, Thomas Kattesch, Alessia Matache, Sara Pogan, Marissa Răsădean și Robert Turcu, au avut privilegiul de a lucra cu o echipă de excepție pentru a da viață acestui musical.


Scenariul a fost scris de Mariana Boșneac, muzica originală poartă semnătura lui Horea Crișovan. De pregătirea muzicală a tinerilor actori s-au ocupat Cristina Vlaicu și Marius Goșa. Regia este semnată de Octavian Vlaicu, iar asistent de regie este Oana Antonovici. Scenografia îi aparține Getei Medinski, iar coregrafia este concepută de Diana și Raul Avram.

Următoarele spectacole vor avea loc la Buziaș, în 19 august, la Novi Sad, în 22 august, la Timișoara în 24 august și la Jimbolia, în 15 septembrie. Proiectul face parte din Programul Cultural Național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023, fiind finanțat de administrația județeană, prin Centrul de Cultură și Artă Timiș, cu sume alocate de Ministerul Culturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.