Polițiști ridicați de DGA într-un dosar al DNA Timișoara. De ce sunt...

Polițiști ridicați de DGA într-un dosar al DNA Timișoara. De ce sunt suspectați UPDATE 2 Decizia procurorilor

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii de la Direcția Generală Anticorupție au descins, în această dimineață, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule Arad.

Aceștia au ridicat cinci agenți și ofițeri care de mai mult timp sunt monitorizați într-un dosar al DNA Timișoara. Totul a plecat de la o informație că se dădea șpagă pentru a trece proba practică a examenului pentru permisul auto. Prețul – 300 de euro.

Suspecții vor fi duși pentru audieri la sediul DNA Timișoara.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE Procurorii DNA – Serviciul teritorial Timișoara au dispus urmărirea penală față de patru polițiști din Arad.

Este vorba de comisarul șef Vasilică Bogdănel Mironescu, de comisarul de poliție Daniel Berghezanu, de inspectorul principal de poliție Ioan Gherheș și de agentul șef de poliție Ionuț Tiberiu Stoica, la data faptelor și în prezent polițiști examinatori în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Arad.

În sarcina celor patru polițiști s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2022 – martie 2023, cei patru suspecți, în calitate de polițiști examinatori în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Arad, ar fi pretins și primit de la mai mulți candidați la examenul de permis auto (prin intermediul unor instructori auto) sume de bani cuprinse între 200 și 400 de euro pentru a fi ajutați să promoveze proba practică în vederea obținerii permisului de conducere.

„În concret, candidații la examenul de permis auto ar fi dat sumele respective de bani instructorilor pentru promovarea probei practice, care la rândul lor le-ar fi lăsat în compartimentul portierei dreapta față a autoturismului cu care se desfășura proba practică, iar la finalul probei, înainte de a se da jos din autoturism, polițiștii examinatori ar fi luat sumele astfel lăsate și i-ar fi declarat admiși pe aceștia”, spun procurorii DNA.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

UPDATE 2 După audieri, cei patru polițiști au fost reținuți pentru 24 de ore.


Al cincilea urmează să fie adus din Italia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.