Comisari de Protecția Consumatorilor din două județe, control la Băile Herculane. Cinci...

Comisari de Protecția Consumatorilor din două județe, control la Băile Herculane. Cinci localuri închise temporar (foto)

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-404871343">

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest a desfășurat miercuri o acțiune de control în stațiunea Băile Herculane. Astfel au fost verificați un număr de 35 de operatori economici (magazine alimentare, restaurante, fast food, hoteluri și pensiuni). La acțiune au participat comisari CJPC din județele Caraș-Severin și Timiș.

Principalele abateri de la legislație constatate:
– produse preparate și materii prime lipsite în totalitate de elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformității acestora;
– diverse preparate cu modificări organoleptice;
– uleiul pentru gătit înnegrit de arsură, cu resturi alimentare;
– nerespectarea condițiilor de depozitare recomandate de producător;
– spațiu de preparare insalubru;
– spații de depozitare, refrigerare, congelator neigienizate;
– tavanul din blocul alimentar prezenta infiltrații de umiditate și exfolieri ale tencuielii.

În total au fost aplicate 31 amenzi contravenționale în cuantum de 151.500 lei și 16 avertismente. În plus, au fost retrase definitiv de la comercializare materiile prime și produsele neconforme, și a fost oprită temporar funcționarea pentru cinci unități, mai exact SC Vadu de clătite SRL, SC Restaurant Pizzerie Cristal SRL, SC XXL Vasi Corect SRL (restaurant La Ceaune), SC LMP Dimitrios SRL (restaurant grecesc), SC Only Red Geos SRL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.