Grindeanu: Până la finalul anului viitor vor fi dați în folosință încă...

Grindeanu: Până la finalul anului viitor vor fi dați în folosință încă 200 de kilometri de autostradă

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Până la finalul anului 2024 vor fi dați în folosință cel puțin 200 de kilometri de autostradă, a afirmat, miercuri, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. „Există un scenariu optimist să ajungem spre 300”, a adăugat el.

„În cei 30 de ani de după Revoluție printre primele datorii neonorate e cea legată de infrastructură.


(…) Lucrul ăsta trebuie să se schimbe. Eu am spus că până la finalul anului viitor, am spus asta în repetate rânduri, adică 2023 și 2024 minimul de kilometri pe care să-l dăm în circulație să fie de 200. Eu vă asigur că până la finalul anului 2024 acest lucru se va întâmpla. Eu sunt sigur că acest număr va fi depășit. Cert”, a spus Sorin Grindeanu despre numărul de kilometri de autostradă care vor fi dați în folosință în perioada următoare.

El a mai afirmat că există și un plan optimist potrivit căruia vor fi dați în folosință mai mulți kilometri de autostradă.

„Există un scenariu optimist, că nu e vorba de finanțare sau de alte lucruri, ci și de anumite condiții meteo (…) să ajungem spre 300. Dar eu vreau să fiu realist, minimul să fie 200, ceea ce înseamnă de zece ori mai mult față de media de după Revoluție”, a încheiat ministrul Transporturilor.

România va depăşi borna de 1.000 km de autostradă în 2023, a anunțat la începutul anului secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Irinel Scrioşteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.