INTERVIU Parov Stelar: „Scopul meu este să distrug barierele lingvistice și culturale“

INTERVIU Parov Stelar: „Scopul meu este să distrug barierele lingvistice și culturale“

0
DISTRIBUIȚI

Parov Stelar, cunoscut și sub numele de Marcus Füreder, este un muzician și producător austriac cu o carieră remarcabilă în muzica electronică. Cu o abordare inovatoare și originală, Parov Stelar a reușit să redefinească genul electro-swing, îmbinând elemente de jazz, muzică de dans și influențe retro, rezultând o combinație unică și captivantă. Creațiile sale sunt caracterizate de ritmuri incitante, sample-uri vocale vintage și linii de bas vibrante, creând o atmosferă energică și plină de viață. Cu melodii precum „Catgroove” și „Booty Swing”, Parov Stelar a devenit un nume iconic în industria muzicii electronice și a câștigat o bază mare de fani în întreaga lume. Parov Stelar va susține un concert extraordinar vineri 25 august de la ora 23.30 pe scena Sub Soare, în cadrul festivalului CODRU care se desfășoară la Pădurea Bistra de lângă Timișoara.

Primul tău concert în România a fost la Timișoara cu mult timp în urmă. De atunci ai avut câteva spectacole în țara noastră… care sunt show-urile care te-au marcat aici?

Îmi amintesc perfect primul meu concert din Timișoara, unde energia mulțimii a fost incredibilă. Oamenii iubesc muzica în România. Am avut multe spectacole grozave în România, de exemplu ne plac toate festivalurile precum Untold sau Electric Castle, dar un spectacol cu ​​totul special a fost la iMapp București 2015 în fața a 70.000 de oameni la Piața Constituției. Au făcut un mapping cu vizuale pe întreaga clădire la Palatul Parlamentului și priveliștea a fost uluitoare.

Ce spectacol pregătești pentru festivalul CODRU?

Pregătesc un spectacol special pentru festivalul CODRU. Va fi un amestec de piese clasice și noi și va prezenta toate elementele care fac show-urile live Parov Stelar unice, inclusiv trupa completă și imagini uimitoare. Sunt foarte încântat să îl împărtășesc cu publicul din România.

Cât de important este un spectacol live în zilele noastre?

Spectacolele live sunt și astăzi foarte importante.


Ele ne permit să ne conectăm cu fanii noștri la nivel personal și să creăm o experiență comună care nu este posibilă prin muzica înregistrată. Energia mulțimii este contagioasă și ne poate ridica cu adevărat ca interpreți. Magia spectacolelor live constă în legătura dintre muzică, public și energia pe care o împărtășim. Scopul meu este să distrug barierele lingvistice și culturale și să creez experiențe care să permită oamenilor să se cufunde în muzică și să se conecteze la un nivel mai profund.

Anul trecut ai început să pictezi. Cum ți-ai descoperit această pasiune?

De fapt pictez de mai bine de 20 de ani și chiar am început să pictez înainte de a face muzică. Dar poate că ați auzit despre asta ceva mai recent, deoarece am avut câteva expoziții mari și am terminat zeci de picturi în timpul pandemiei. Pictura și muzica sunt două forme de artă care se completează reciproc în procesul meu de creație. Mă mișc frecvent în studiourile de înregistrări și cele de artă pentru a-mi elibera creativitatea.

Cum îți păstrezi bariera între viața personală și cea de vedetă? Ce îți place să faci în timpul liber?

Încerc să-mi echilibrez intimitatea și viața publică, fiind selectiv în privința emisiunilor, evenimentelor și interviurilor pe care le fac. De asemenea, mă asigur că îmi petrec timp cu familia și prietenii atunci când nu lucrez. De fapt, să fac muzică și să pictez sunt foarte relaxante pentru mine și asta îmi place să fac.

Cum vezi industria muzicală în zilele noastre și…ce ne așteaptă pe viitor?

Industria muzicală este în continuă schimbare, dar cred că un lucru este destul de sigur. Va exista întotdeauna un loc pentru muzică live. Oamenii își doresc în continuare să experimenteze muzica într-un cadru comun și să facă parte din ceva special. De asemenea, cred că chiar și cu apariția inteligenței artificiale (AI)  există încă acest ultim strop de creativitate care vine de la o ființă umană reală. Cel puțin încă câțiva ani…..

Care sunt avantajele și lucrurile mai puțin plăcute pentru un muzician?

Cel mai dificil lucru în a fi muzician este călătoria constantă. Poate fi obositor și poate fi greu să fii departe de casă pentru perioade lungi de timp. Cu toate acestea, este și unul dintre cele mai pline de satisfacții lucruri. Pot să călătoresc prin lume și să cunosc oameni din toate categoriile sociale. Principalul avantaj al muzicianului este libertatea creativă. Pot să-mi fac propria muzică și să mă exprim în felul meu. Este o experiență foarte împlinitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.