Ministrul Mediului: Avem cifre rușinoase la capitolul colectare separată

Ministrul Mediului: Avem cifre rușinoase la capitolul colectare separată

0
DISTRIBUIȚI

„Avem cifre rușinoase la capitolele colectare separată, tratare, depozitare, compostare și, din acest motiv, suntem obiectul unor proceduri de infringement din partea Curții Europene de Justiție”, spune ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Ministrul Mircea Fechet și secretarul de stat Cristian Valer Beseni au participat joi la o masa rotundă privind instrumentarea finanțărilor din fonduri PNRR pentru Centrele de Colectare cu Aport Voluntar (CAV) destinate marilor aglomerări urbane.

„Managementul deșeurilor este o preocupare nu doar pentru Ministerului Mediului, ci o temă de interes până la nivelul Cancelariei Prim-ministrului.


Ne interesează, în general, modul în care gestionăm deșeurile deoarece, chiar dacă am evoluat la atât de multe capitole ca țară, din păcate, în ceea ce privește gestionarea deșeurilor suntem în urmă față de statele membre. Avem cifre rușinoase la capitolele colectare separată, tratare, depozitare, compostare și, din acest motiv, suntem obiectul unor proceduri de infringement din partea Curții Europene de Justiție. Întâlnirea de astăzi este menită să tragă niște concluzii sănătoase, astfel încât, după ce vom semna contractele de achiziție pentru CAV-uri, sperăm să fie bine gestionate și să-și atingă obiectivele, pentru că avem nenumărate exemple de investiții în domeniul deșeurilor care nu sunt folosite”, spune Mircea Fechet.

El afirmă că sunt peste 100 de acte normative legate de gestionarea deșeurilor „pe care toți primarii din țară ar trebui să le citească”.

„Admițând că este nevoie de o asanare a legislației, avem nevoie și de o sistematizare și de armonizare a practicii. Mi se spune că unii primari au decis că nu sunt interesați de astfel de investiții, însă le atrag atenția că va veni acea zi când nu ne vom mai putea preface că nu știm ce prevede legislația de mediu”, încheie Fechet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.