O femeie și o fetiță în vârstă de 2 ani, lovite de...

O femeie și o fetiță în vârstă de 2 ani, lovite de o mașină

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Accident de circulație în această după-amiază, pe o stradă din localitatea hunedoreană Vulcan. O femeie în vârstă de 50 de ani și o fetiță în vârstă de 2 ani au fost rănite ușor.

„La data de 17 august 2023, în jurul orei 12:30, o femeie în vârstă de 73 de ani, din municipiul Vulcan, care conducea un autoturism pe bulevardul 1 Decembrie 1918, din Petroșani, pe culoarea verde a semaforului electric, a efectuat un viraj stânga, pe strada Nicolae Bălcescu, unde a surprins și a accidentat ușor doi pietoni (o femeie de 50 de ani și o minoră de 2 ani, ambele din municipiul Petroșani), care traversau strada pe culoarea verde a semaforului electric.


În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal”, a transmis IPJ Hunedoara.

Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, poliţiştii le recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și să se informeze cu privire la condițiile meteo și la tronsoanele de drum pe care le vor parcurge. Conduceți cu prudență, măriți distanţa de siguranţă în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.

În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.