Poliţia, cu ochii pe tinerii care merg la festivalul de lângă Timişoara....

Poliţia, cu ochii pe tinerii care merg la festivalul de lângă Timişoara. Infracţiunile constatate în prima zi

1
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Poliţişti timişeni sunt prezenţi la festivalul CODRU, care se desfăşoară în acest weekend în apropierea Timişoarei pentru a preîntâmpina diverse situaţii, mai ales după ceea ce s-a întâmplat zilele trecute pe litoral. Din prima zi de desfăşurare nu au lipsit amenzile, infracţiunile rutiere ori cele legate de deţinerea de droguri – opt astfel de cazuri au fost raportate în total după seara de vineri.

„Întrucât mii de persoane au fost prezente încă din prima zi a festivalului, polițiștii rutieri au asigurat fluidizarea traficului și au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere, creșterea gradului de siguranță rutieră, precum și pentru depistarea conducătorilor auto care conduc un vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.


Astfel, au fost constatate 4 infracțiuni privind conducerea unui autoturism sub influența substanțelor psihoactive și 3 infracțiuni de deținere de droguri de risc conform Legii 143/2000. Totodată, pentru conducerea unui autoturism sub inflența băuturilor alcoolice au fost reținute 3 permise de conducere. De asemenea, la festivalul Codru au fost prezenţi şi poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timișoara, în urma activităţilor desfaşurate fiind constatate 5 infracțiuni de deținere de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu (6 timbre LSD, 9 capsule susceptibile a conține substanțe stupefiante, 1 comprimat XTC, 1 gram de amfetamină, 3 grame de cannabis, 2 țigarete cu cannabis și un grinder), conform Legii nr. 143/2000”, se arată în comunicatul IPJ Timiş.

Bineînţeles, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității şi cei ai Biroului Siguranță Școlară, împreună cu reprezentanți din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat activități informativ-preventive pentru a aduce la cunoștința tinerilor efectele consumului de droguri, insistând totodata pe influența negativă pe care o poate avea un anturaj nepotrivit. Polițiștii vor continua astfel de acțiuni şi în următoarele zile.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.