Proiect unic al ROREG pentru finanțare europeană

Proiect unic al ROREG pentru finanțare europeană

0
DISTRIBUIȚI

Asociația Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România – ROREG a lansat astăzi un proiect unic la nivel național, destinat personalului din unitățile administrativ-teritoriale, prin care angajații acestora pot învăța, cu ajutorul unei serii de informații video, cum să realizeze eficient și cu succes proiecte europene.

Clipurile sunt concepute astfel încât cei care le parcurg să beneficieze de o experiență de învățare pentru cerințele de finanțare a proiectelor din cadrul programelor regionale.

Cele 40 de clipuri acoperă patru tematici diferite și își propun să lărgească cunoștințele posibililor beneficiari de fonduri europene în planificare strategică pentru elaborarea planurilor strategice la nivel local, cu scopul de a îndeplini nevoile comunităților și de a stimula dezvoltarea durabilă, management de proiect – tehnici și instrumente fundamentale pentru planificarea, realizarea și monitorizarea proiectelor locale, documentații tehnico-economice – prezentarea tipurilor de documentații și cerințe specifice, a aspectelor legale și reglementărilor specifice care trebuie respectate, în concordanță cu legislația națională și internațională și achiziții publice – reguli și proceduri specifice, începând de la identificarea nevoilor și până la contractarea furnizorului, cu accent pe etapele cheie și documentele relevante.


Tematicile au fost identificate de Asociația ROREG printr-o analiză efectuată în rândul beneficiarilor, în perioada mai – iunie 2020.

Cele 40 de tutoriale video de tip e-learning se regăsesc pe canalul de youtube al asociației ROREG și pot fi accesate la linkurile Planificare Strategică, Management de Proiect, Documentații tehnico – economice. Proprietatea, Achiziții publice.

„Lucrăm de mai multă vreme la acest proiect-resursă, prin care să accesibilizăm accesul reprezentanților autorităților locale la materiale informative cu privire la implementarea de proiecte cu fonduri europene. Calitatea acestor proiecte depinde foarte mult de calitatea muncii oamenilor care se ocupă de ele și de aceea noi îi susținem cu aceste cunoștințe. Cele 40 de tutoriale propun o experiență de învățare modernă și oferă marele avantaj că pot fi accesate oricând și de oriunde. Sperăm ca și prin ele să aducem plusvaloare proiectelor europene implementate în România”, a declarat Sorin Maxim, președintele asociației ROREG.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.