Diva, un altfel de vernisaj cu Maria Petrovna și curatorul Valeriu Sepi,...

Diva, un altfel de vernisaj cu Maria Petrovna și curatorul Valeriu Sepi, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Maria Petrovna își va prezenta noile creații artistice în cadrul unui eveniment mai „altfel“ care va avea loc în data de 2 octombrie de la ora 18, la Galeria Ad – Hoc din Piața Unirii nr. 6, la vernisajul expoziției intitulate Diva, care va cuprinde conform afișului „muzici rare, șezătoare și vin roșu“.

Maria Petrovna este născută la Timișoara în 1990. Este absolventă de Drept și masterat în Științe Penale, iar după o bogată activitate jurnalistică cochetează cu artele și în 2007 are debutul editorial, publicând un volum de poezie și proză scurtă, iar în 2016 începe să picteze.

„Cred cu tărie că tot ceea ce facem este creație. Suntem creatori, nu epigoni, prin urmare inclusiv arta pe care o facem (dacă alegem să o facem) reprezintă un aspect al acestei însușiri. Este o modalitate de expresie a sinelui, ca și orice altceva, iar eu cred foarte mult în această exprimare a sinelui – sau oricum vrei să o numești. Cred că e cea mai importantă formă de libertate. Apăr prin orice mijloace libertatea de a fi așa cum sunt. Pe mine nu mă poți „cosmetiza”, deși, mai ales în artă, se poate face o profesie din asta. Nu mă poți împacheta. Pe mine mă lași să fiu urâtă, atunci când simt să fiu urâtă, mă lași să fiu închisă, atunci când simt nevoia să închid, mă lași să iubesc, atunci când găsesc lucruri pe care le iubesc, și așa mai departe.


Iar ceea ce simt, gândesc și sunt se vede. Cred că forța artei și autenticitatea vin tocmai din această sinceritate – și nu vorbesc despre mine aici, că eu nu sunt artist, sunt jurist și „zugrav amator”, dar dacă vei privi toți artiștii mari ai acestei lumi, vei vedea că de aici pleacă totul. Creația înseamnă să nu minți. Asta se traduce prin exact această exprimare a sinelui, printr-o transmitere a unei stări. Ceea ce tu dai, prin artă, este o stare – oricare ar fi arta și oricare ar fi starea. Dacă reușești să creezi în consumator o emoție, înseamnă că nu minți“, spune ea.

În ceea ce privește vernisajul expoziției Diva care va avea loc la începutul lunii viitoare, artista spune că evenimentul va avea parte de un party inedit și îi mulțumește în mod special curatorului Valeriu Sepi.

„În 2 octombrie punem DIVA la vedere, la Art Hoc – adică tragem și noi un party, ca oamenii, că dacă-l fac vernisaj d-ăla cum trebuie, mă plictisesc. Prin urmare, cârciumărim și noi un pic, adică ascultăm niște muzici, bem un vin cu Hendrix pă etichetă (nu îl vând, doar mă laud), facem niște networking, sau cum se zice mai nou – chestii d-astea. Am marea onoare să zic că-i Puiu Sepi curator – ceva bun se pare că mai fac, din când în când, în viață. Mulțumesc, Sepi! Deci ne vedem în 2, în Unirii, la Casa cu Lei. Eu aduc muzica și vinul, și ceva tablouri, să nu ziceți că vin cu mâna goală – de rest, vă descurcați“, spune Maria Petrovna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.