Fostul primar Nicolae Robu, audiat la DNA Timișoara în dosarul angajărilor trucate

Fostul primar Nicolae Robu, audiat la DNA Timișoara în dosarul angajărilor trucate

2
DISTRIBUIȚI

Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, a fost audiat joi dimineața ca martor în dosarul angajărilor trucate din Primăria Timișoara.

Vă reamintim că, anul trecut, DNA a anunțat că fosta şefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Timişoara în timpul administraţiei Robu, Rodica Aurelian, este cercetată penal, fiind acuzată de infracţiunile de complicitate sub forma participației improprii la abuz în serviciu, în situația în care funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată; sustragere sau distrugere de înscrisuri în formă continuată; fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată; instigare la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată; uz de fals în formă continuată.

După ce oamenii legii au anunțat acuzațiile, fostul primar a declarat că susține ancheta, spunând că „eu nu pot decât să salut cercetarea, pentru că prin tot ce-am făcut mi-am dorit ca Timișoara să aibă o administrație performantă, dar înainte de orice, cinstită, corectă, supusă cu sfințenie legii”.

La mijlocul lunii august 2023, două angajate ale Primăriei Timișoara, cercetate de DNA pentru implicarea în acest dosar, au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției.


Elena Daniela Adam și Bianca Simona Vetrovetz au fost condamnate la câte un an de închisoare cu suspendare după ce au recunoscut că, la cererea șefei de la Resurse Umane, Rodica Aurelian, au scris lucrările a cinci, respectiv nouă candidați agreați.

2 COMENTARII

  1. Dar traficul de influenta cum e ?
    Cum a plasat beizadeaua demisului primar din Sandra (care numara cainii vagabonzi din Timisoaa) la ministerul mediului?
    Probabil fripturile oferite de primarul din Sandra, au fost gustoase.
    sic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.