„Performing 89. Stări de deziluzie”, o expoziție de neratat, la Timișoara

„Performing 89. Stări de deziluzie”, o expoziție de neratat, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Institutul Prezentului deschide la Timișoara expoziția „PERFORMING 89. Stări de deziluzie” din cadrul proiectului „Uncensored Act”, parte din programul oficial Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii. Evenimentul va avea loc în data de 7 septembrie la Faber din str.


Splaiul Peneș Curcanul nr. 4-5, spațiul I, expoziția urmînd a fi deschisă în perioada 7 septembrie – 22 octombrie.

Expoziția, care reunește peste 20 de artiști din România, Serbia și Ungaria, urmărește să prezinte publicului stări de spirit, energii, idealuri și idei specifice reflectate în arta contemporană, într-o perioadă de reconfigurare geopolitică în Europa și de apariție a unei noi ordini sociale și politice, marcată de războaie, izolare, mișcări sociale, din care însă n-a dispărut speranța.

Cei mai mulți artiști cu lucrări în expoziție vor participa la vernisaj, între artiștii români prezenți numărându-se Iosif Király, Dan Mihălțianu, Călin Dan, Teodor Graur, Dan Perjovschi, Lia Perjosvchi și Sorin Vreme.

În aceeași zi, Faber deschide expoziția „Bright Cityscapes”, vernisajele celor două expoziții fiind programate la orele 18:00 și 18:30. Ele vor fi urmate, la ora 19:30, de un concert indie & electro cu Șuie Paparude & Zimbru, organizat cu Faber & UPT, în curtea Faber. În următoarele două zile vor avea loc tururi ghidate în cele două expoziții, și în 9 septembrie, de la ora 17:00, de o dezbatere despre rolul colaborărilor dintre cercetare și design.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.