Zeci de sancţiuni pentru gunoaie abandonate, rampe clandestine de deşeuri, terenuri şi...

Zeci de sancţiuni pentru gunoaie abandonate, rampe clandestine de deşeuri, terenuri şi şantiere neîngrijite, în Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au efectuat au efectuat în ultimele şapte zile numeroase controale în Timişoara în urma a 85 de sesizări scrise și telefonice, referitoare la terenuri neîngrijite infestate cu ambrozie, disconfort produs de diferite activități comerciale, șantiere și lucrări de renovare/amenajări interioare, rampe clandestine cu deșeuri și abandon de deșeuri, neîntreținerea corespunzătoare a curților, parcărilor, spațiilor deținute sau utilizate, nerespectarea colectării selective a deșeurilor la Asociațiile de proprietari, existența contractelor de salubrizare pentru deșeurile generate de către persoane fizice și juridice.

Au fost aplicate, în total, un număr de 44 de sancțiuni în valoare de 134.200 lei.

„Pe linia respectării colectării selective a deșeurilor la asociațiile de proprietari, respectiv întreținerea curățeniei în jurul imobilelor, la locul de amplasare a pubelelor, au fost verificate 90 de asociații de proprietari și locatari și au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 17.500 lei. Au fost identificate și transmise Primăriei, în vederea luării măsurilor de igienizare, un număr de 15 rampe clandestine de deșeuri, fiind împărțite 50 de pliante și afișe cu centrele de colectare cu aport voluntar și pe linia prevenirii abandonului pe domeniul public.

La capitolul santiere, au fost verificate 22 de locații, fiind aplicate în total 8 sancțiuni în în valoare de 17.500 lei și 2 sancțiuni cu avertisment pentru ambrozie pe șantiere. Spre exemplu, unul dintre acestea, aflat pe strada Grigore Alexandrescu, a primit 4 sancțiuni pentru neamenajare drum, ambrozie pe șantier, lipsa curațenie și murdărirea căilor publice. Alte două șantiere de pe strada Arieș s-au ales cu trei sancțiuni, inclusiv pentru ocuparea domeniului public fără plata taxelor, un altul, situat pe Calea Torontalului fiind sancționat pentru prezența ambroziei.

Pe linia terenurilor neîntreținute și infestate cu ambrozia, au fost verificate 50 de locații, fiind aplicate 6 sancțiuni, conform L62/2018, cu avertisment si 3 cu amenda, în valoare de 7500 lei pentru necosirea ierbii, în zone precum Torontalului, Grigore Alexandrescu etc.

În ceea ce privește depistarea persoanelor care abandonează sau depozitează deșeuri pe domeniul public, respectiv conștientizare pentru prevenirea și reducerea fenomenului, au fost identificate și sancționate 12 persoane, amenzile aplicate acestora fiind în valoare de 7.200 lei, pentru abandonul deșeurilor pe spații verzi sau depozitarea lângă pubele. O persoană a fost sancționată cu 30.000 lei, conform OUG 92/2021, pentru abandonarea deșeurilor pe domeniul public, în Piața Plevnei și două persoane cu 2000 lei pentru neîncheierea contractului de salubrizare. O persoană a fost sancționată cu 45.000 lei, conform OUG 92/2001, pentru incendierea deșeurilor pe domeniul public, cu măsură complementară de confiscare a 83,5 kg cabluri cu inserție metalică, pe strada Comoarei.


O altă persoană a fost sancționată cu 5000 de lei pentru predarea deșeurilor unor persoane neautorizate, în zona Steaua. Totodată, au fost verificate 140 de contracte de salubrizare și s-au împărțit 250 pliante și afișe cu centrele de colectare cu aport voluntar și pe linia prevenirii abandonului pe domeniul public.

Tot în această săptămână a fost verificată Piața Nouă, de pe Strada Sfinții Apostoli Petru și Pavel, societatea care administreaza piața fiind sancționată cu 2500 lei pentru neîntreținerea curățeniei”, se arată în comunicatul DGPLT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.