Bani europeni pentru consolidarea frontierei româno-sârbe. Ce valoare are contractul

Bani europeni pentru consolidarea frontierei româno-sârbe. Ce valoare are contractul

0
DISTRIBUIȚI

La Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a fost semnat ieri contractul de finanțare pentru proiectul „SAFE”, care dorește să asigure un climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă, administrația județeană fiind reprezentată de vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Alexandru Proteasa.

Fondurile pentru acest proiect, în valoare de aproape 14 milioane de euro, sunt asigurate prin Programul Interreg IPA România-Serbia (2021 – 2027).


Programul privește granița care reprezintă 2% din întreaga frontieră terestră externă a Uniunii Europene. Pe acest perimetru există opt puncte de trecere rutiere, trei portuare, două puncte de trecere pe calea ferată și un punct de trecere fluvială, cu bacul,  care, anual, asigură traversarea a peste 2,5 milioane de persoane și a 1,2 milioane de mijloace de transport marfă.

În perioada următoare se vor contracta încă două proiecte de importanță strategică și două de infrastructură mare, cu un buget total de 24 milioane de euro, de o mare importanță în zona de frontieră, pentru gestionarea situațiilor de urgență și asigurarea unor servicii medicale de calitate.

Beneficiarele finanțării sunt trei județe din România – Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți – și șase districte din Serbia: Severno Banatski, Srednje Banatski, Južno Banatski, Braničevski, Borski și Podunavski.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.