Politehnica Timişoara, recital acasă cu Pecica după ce oaspeţii au rămas în...

Politehnica Timişoara, recital acasă cu Pecica după ce oaspeţii au rămas în inferioritate. Dan Stupar acuză „tenta de arbitraj”

0
DISTRIBUIȚI

Alb-violeţii se puteau, oarecum, teme de jocul de azi cu Progresul Pecica. Dar după victoria chinuită din deplasare, de la Cermei, Politehnica Timişoara a zburdat iarăşi acasă, pe „Electrica”. A fost 5-0 (3-0) cu pecicanii, care la final, dar şi în timpul jocului, au contestat arbitrajul. Dezechilibrul a apărut după prima reuşită, marcată de timişoreni din lovitură de pedeapsă după ce căpitanul oaspeţilor Ewald Wild a văzut direct cartonaşul roşu.

Arena de lângă Pădurea Verde (cea rămasă în picioare, sic!) s-a umplut aproape pe jumătate astăzi într-o zi ca de mijloc de august ca temperatură. Iar timişorenii s-au bucurat de golurile tinerilor polişti. Alb-violeţii au avut în minutul 11 o bară spectaculoasă prin David Ciurel, al cărui şut din unghi a întâlnit transversala. Oaspeţii, clasaţi la doar două puncte în spate înaintea etapei şi participanţi într-o grupă de Cupă, erau încă „în joc” în aceste minute şi Luca Bodri s-a strecurat singur cu Murariu trei minute mai târziu, dar goalkeeperul gazdelor s-a opus providenţial.

Cea mai importantă fază a jocului a avut loc practic în minutul 30, D. Ciurel a trimis înşelător la colţul lung, Zamfir a respins slab în faţa careului mic şi Wild, în degajare i-a prins piciorul lui Curescu, venit în viteză din spate şi folosit, în mod inedit, ca vârf împins astăzi. Fundaşul arădean a fost eliminat de „centralul” Darius Iviniş, fapt care a enervat teribil oaspeţii. De la punctul cu var David Popa (min. 31) a înscris cu un şut pe centru, uşor spre stânga portarului plecat spre colţul opus. Peste două minute acelaşi vitezist Curescu a trecut uşor de Nasiru şi a plasat balonul la colţul lung pentru prima sa reuşită stagională după ce a fost servant deja în patru rânduri, dacă luăm în calcul că tot el a obţinut şi penalty-ul. Mutarea sa în atac s-a dovedit insipirată şi nu s-a reluat bine jocul că acesta a mai speculat o eroare a Progresului şi a mai trimis o dată în plasă, pe lângă Zamfir (35), care a reuşit doar să devieze uşor balonul.

La 3-0 oaspeţii păreau deja groggy şi cam aşa a fost. Paul Codrea şi-a permis pe parcurs să scoată „îngălbeniţii”, unii destul de uşor, şi să mai debuteze jucători. La nici şapte minute de la reluarea părţii secunde, David Ciurel a scăpat pe partea stângă şi a făcut 4-0 cu un şut plasat tot în stânga lui Zamfir, ambii protagonişti au fost apoi schimbaţi… din motive diverse. La Poli a debutat şi atacantul Andrei Mura, după expirarea suspendării de două luni pentru contul de pariuri, dar şi tânărul Marco Lazăr (n. 2007!), fundaş din proprie pepinieră care l-a înlocuit pe căpitanul Bocşan. Alb-violeţii puteau pe final să marcheze la discreţie. Au plimbat mingea şi până la urmă, dacă Mura a fost imprecis şi a trimis doar în transversală (min. 76), Bănăţan a fost ghinionistul în minutul 84, când mingea venită din „liberă” i-a sărit din genunchi peste tânărul portar F. Burtic pentru un autogol care a stabilit şi scorul final.

Poli Timişoara merge în continuare bine în „C”, cu patru victorii la rând şi 17 puncte acumulate din opt jocuri. Locul 2. Bihorul şi-a continuat însă marşul cu un 6-0 în faţa Cermeiului şi are 22 de puncte în fruntea ierarhiei Seriei 8. Pe 3 a urcat surprinzător Peciu Nou, următorul adversar al alb-violeţilor, învingătoare cu 4-2 la Lipova! Jocul direct dintre ex-poliştii Mera, Scutaru şi Ignea şi elevii lui Paul Codrea se dispută în comuna timişeană sâmbăta viitoare, tot de la ora 15.

Politehnica Timişoara: Murariu – Haloş (54, Mura), Bocşan (cpt.; 76, M.


Lazăr), D. Roşu, Taub (63, R. Ciurel) – Olariu, Pureca (63, M. Oprea) – Prună, D. Popa, D. Ciurel (54, Marincu) – Curescu. Antrenor: Paul Codrea.

Progresul Pecica: R. Zamfir (58, F. Burtic) – Salka, E. Wild (cpt.), Nasiru (51, Gomboş), T. Bodri (74, Bănăţan) – Aluvumum, Moraru – Adamcsik, S. Borcea, D. Răchită (58, Capătă) – L. Bodri (58, Bălaşa). Antrenor: Dan Stupar.

„Eu zic că şi jocul a arătat că meciul era complicat dacă nu deschideam scorul şi nu venea eliminarea. Plus că am marcat şi golul 2 şi golul 3 foarte repede şi probabil a fost un şoc pentru ei şi de acolo nu au mai fost în meci, chiar am fost în control total. Dar eu vreau să-i felicit, i-am văzut şi pe video, i-am studiat puţin şi am văzut că e o echipă de posesie, combinativă puţin, o echipă de calitate şi cred că până la gol au jucat foarte bine şi ei. Când ne permite rezultatul, la noi schimbările au fost influenţate şi de cartonaşe. Aveam jucători cu cartonaş în teren, urmează un meci important la Peciu şi nu am vrut să riscăm să luăm cartonaş roşu. Şi atunci Pureca, Haloş, D. Ciurel, chiar şi Bocşan, care avea trei cartonaşe, risca suspendarea, şi atunci schimbările au fost puţin forţate. Dar încercăm să introducem tineri atunci când putem”, a spus Paul Codrea despre duelul de azi.

„Eram convins că va fi un meci greu, pentru că Poli are calitate, nu se pune problema, şi e un adversar pe care nu ai cum să nu-l respecţi, indiferent de la ce nivel joci cu ei. E un club de tradiţie, pe care eu îl respect foarte mult, dar dacă e să iau aspectul jocului, dezechilibrul a fost în momentul penalty-ului. Nu contest faptul că nu ar fi fost penalty, dar a fost un penalty la care se impunea penalty şi galben, nu direct roşu, cum s-a întâmplat. Nu aş vrea să fiu răutăcios, dar tenta de arbitraj mi s-a părut rea intenţionată sau pro-Poli Timişoara, cel puţin asta e părerea mea. Sigur că trebuie să fiu realist şi să mă îndrept spre greşelile echipei mele. Pe jocul echipei mele. Dar sigur că din păcate noi nu putem să influenţăm cariera unui arbitru, în schimb, arbitri pot să ne influenţeze nouă cariera… Dacă nu a făcut-o intenţional, a greşit, dar a greşit foarte mult într-o direcţie. Asta este părerea mea. Sigur că rezultatul a fost unul care nu ne face cinste. Eu tind să cred că dacă am fi rămas 11 la 11 meciul era mult mai plăcut şi pentru suporteri şi putea să aibă un alt deznodământ”, a declarat Dan Stupar, tehnicianul Progresului Pecica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.