Război în Israel, ziua 9. Armata israeliană dă un nou ultimatum pentru...

Război în Israel, ziua 9. Armata israeliană dă un nou ultimatum pentru evacuarea civililor din Gaza. Militarii, gata de atacul „terestru, aerian și pe mare”

0
DISTRIBUIȚI

Armata israeliană se pregătește să declanșeze o operațiune de amploare în Fâșia Gaza, într-o mobilizare fără precedent a militarilor care au ordin să preia controlul în orașul Gaza și să distrugă actuala conducere a enclavei. Războiul a intrat în a noua zi.

Armata spune că scopul său final este să distrugă ierarhia politică și militară a Hamas, gruparea palestiniană care controlează Gaza și care a condus atacurile teroriste de săptămâna trecută, în care au fost uciși 1.300 de israelieni.

Atacul este așteptat să fie cea mai mare operațiune terestră a Israelului de când a invadat Libanul în 2006.

Armata israeliană a anunţat duminică dimineaţă că locuitorii părţii de nord de Fâşiei Gaza pot pleca către sudul acesteia în intervalul orar 10:00 – 13:00 (07:00-10:00 GMT) folosind o rută desemnată special, transmite DPA.

Forţele de Apărare Israeliene (IDF, denumirea oficială a armatei israeliană) au precizat că în intervalul menţionat nu vor ataca ruta respectivă.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a difuzat în această privinţă un anunţ în limba arabă pe platforma X (fosta Twitter).

Oamenii cărora le pasă de siguranţa familiilor lor ar trebui să se îndrepte spre sud, arată declaraţia IDF, potrivit căreia membrilor mişcării Hamas, care administrează Fâşia Gaza, le pasă doar de ei şi de familiile lor.

Armata israeliană a afirmat că sute de mii de palestinieni s-au mutat deja către sudul Fâşiei Gaza.

Pe de altă parte, au existat informaţii potrivit cărora Hamas îi împiedică pe civilii palestinieni să plece din oraşul Gaza către sud.


Israelul acuză mişcarea teroristă palestiniană că foloseşte populaţia civilă drept scuturi umane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.