„Teatrul Național, așa cum l-am iubit”, lansare de carte și întâlnire cu...

„Teatrul Național, așa cum l-am iubit”, lansare de carte și întâlnire cu Mihai Mălaimare

0
DISTRIBUIȚI

Foaierul Sălii 2 a teatrului național timișorean va găzdui miercuri, 11 octombrie, de la ora 17:00, lansarea cărții „Teatrul Național, așa cum l-am iubit”, unde cunoscutul actor de teatru și film Mihai Mălaimare va avea un dialog cu Ada Hausvater, directorul general al teatrului timișorean.

Mihai Mălaimare e și cel care a înființat în 1990 teatrul bucureștean Masca, singurul teatru de pantomimă din România, unde și-a asumat rolul de actor, regizor și director. Spectacolele acestuia au fost jucate cu succes și la Timișoara, în edițiile succesive ale secțiunii „Outdoor a FEST-FDR”, acesta fiind unul din motivele pentru care lansarea volumului are loc la teatrul timișorean. „Teatrul Național este acolo, așa cum era și pe vremea mea; viața mea este aici, în sânul familiei mele, între rudele mele, între prietenii mei, dar între noi, între mine și Național, există, nevăzute decât de mine, niște fire luminoase care se întind uneori la nesfârșit, iar alteori se contractă, lipindu-mă de zidurile sale, există amintirile pe care nu le vreau pierdute și nu le vreau uitate, de mine în primul rând. Amintirile despre un teatru național, așa cum l-am iubit!”, precizează autorul.

Legătura lui Mihai Mălaimare cu naționalul bucureștean datează de pe vremea studenției sale, când s-a dus pe șantierul unde avea să se ridice teatrul și a zidit o bucățică din clădirea de astăzi.


Cartea sa este una de memorii, dar nu atât ale lui, cât ale celor care au contribuit la renumele acestui teatru – actorii și oamenii din spatele scenei.

Intrarea la eveniment se face pe bază de înscriere la adresa office@tntm.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.