Timișorean cercetat pentru trafic de migranți, după ce a fost prins cu...

Timișorean cercetat pentru trafic de migranți, după ce a fost prins cu nepalezi în mașină, la frontiera cu Serbia

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Polițiștii de frontieră timișeni au monitorizat şi identificat într-un autoturism care se îndrepta spre frontiera cu Serbia, pentru a ieşi ilegal din ţară, cu sprijinul unui cetăţean român, patru persoane din Nepal.

„În data de 11 octombrie 2023, începând cu ora 20:15, polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș au executat o misiune de supraveghere a unui grup de migranți care a fost îmbarcat în Timişoara, într-un autoturism înmatriculat în România, care circula în regim de taxi și care ulterior s-a deplasat spre frontiera cu Serbia. Câteva minute mai târziu, autoturismul a oprit la aproximativ 800 de metri față de linia de frontieră, la intrarea în localitatea Comloșul Mic, unde a debarcat persoanele transportate, moment în care polițiștii de frontieră au efectuat un flagrant şi au reținut un cetățean român și patru cetățeni din Nepal.


În urma cercetărilor efectuate de către polițiștii de frontieră, s-a stabilit că persoanele au intrat legal în România în baza unor vize. Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu sprijinul cetățeanului român, cu intenţia de a ajunge în diverse state din vestul Europei”, a transmis Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetățenii străini. De asemenea, șoferul cetățean român este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

„Totodată, recomandăm cetățenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situația în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunțe echipajele Poliției de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcționează non-stop (021.9590)”, mai spune comunicatul ITPF Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.