Ministrul Justiției, la Timișoara cu ocazia aniversării programului de reeducare în sistemul...

Ministrul Justiției, la Timișoara cu ocazia aniversării programului de reeducare în sistemul penitenciar „O zi cu tata”

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a fost prezentă astăzi la Timișoara, cu ocazia aniversării a 10 ani de funcționare a Programului „O zi cu tata” – programul de reeducare „cu cel mai puternic impact la nivel de sistem penitenciar”, derulat de Asociația Bărbaților Creștini. De acest program, care s-a derulat în 24 unități penitenciare, au beneficiat peste 1.400 persoane. Au fost organizate întâlniri, atât în penitenciare, cât și în comunitate, la care au participat voluntari și familiile deținuților.

„Ca ministră a justiţiei sunt preocupată de menținerea relațiilor deţinuţilor cu familiile lor, sens în care sunt atentă, atunci când vizitez unităţile de penitenciar, de felul în care sunt amenajate spațiile în care au loc întâlnirile dintre deținuți și copiii minori şi îmi doresc ca acestea să fie cât mai prietenoase și mai primitoare.


Iar în mandatul meu de ministru, îmi doresc ca toate instanțele din țară să aibă camere special amenajate pentru audierea minorilor”, a declarat Alina Gorghiu.

Aceasta a precizat că în acest moment în România sunt peste 23.688 de deţinuţi, dintre care 1.072 sunt femei care execută pedepsele în penitenciare. 762 dintre acestea au copii.

„Ca femeie şi mamă, înţeleg nevoia acestor femei private de libertate de a menţine legături strânse cu familiile și copiii lor şi sunt atentă ca sistemul penitenciar din Romania să răspundă acestei nevoi si să ofere programe psihosociale, parentale și de educare în viaţa conjugală. Recent, am participat la o conferinţă organizată de asociaţia Salvaţi Copiii și ANP în care s-a discutat mult despre nevoile actuale ale femeilor încarcerate şi ale copiilor lor, în incercarea de a crea cele mai bune programe care să răspundă acestor nevoi şi care, în final, să fie în acord cu un sistem judiciar modern”, a mai spus Gorghiu în discursul din cadrul evenimentului aniversar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.