Proiectul de hotărâre privind taxele și impozitele pe anul 2024, publicat de...

Proiectul de hotărâre privind taxele și impozitele pe anul 2024, publicat de Primăria Timișoara. Cotele râmân neschimbate, dar bonificațiile vor fi mai mici

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a anunțat că a finalizat Proiectul de hotărâre privind taxele și impozitele pe anul 2024, iar documentația a fost încărcată pe site-ul instituției și este disponibilă pentru consultare. Conform comunicatului municipalității, urmează să fie stabilită și data la care va fi organizată dezbaterea publică pe această temă, iar după finalizarea etapei de transparență, proiectul va fi supus aprobării consiliului local.

„Pentru clădirile rezidențiale și clădirile-anexă, aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea cotei de 0,10 % asupra valorii impozabile. Pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea cotei de 1,3% asupra valorii impozabile.


Impozitul/taxa pentru clădirile rezidențiale aflate în proprietatea sau deținute de persoanele juridice se calculează prin aplicarea cotei de 0,10% asupra valorii impozabile a clădirii. Pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea sau deținute de persoanele juridice, impozitul/taxa pe clădiri se calculează prin aplicarea cotei de 1,3% asupra valorii impozabile a clădirii. Cota taxei pentru servicii de reclamă și publicitate este de 3%. Primăria Timișoara își continuă angajamentul de a susține activitățile culturale și în 2024, astfel menține cota 0 de impozitare pentru spectacole și manifestări artistice”, a transmis Primăria Timișoara.

Se mențin și în 2024 scutirile de impozit pentru anumite categorii de imobile, beneficiari și activități (de exemplu persoane cu venituri mici, asociații care prestează servicii sociale, scutiri pentru persoanele care și-au reabilitat termic imobilul ș.a.).

„Pentru a încuraja tranziția către un transport nepoluant, pentru anul 2024, se propune o reducere a impozitului pentru mijloacele de transport hibride cu 50%”, mai spune comunicatul municipalității. Formularea este, însă, înșelătoare, pentru că anul trecut reducerea pentru astfel de vehicule era de 100%, adică proprietarii de automobile hibride nu plăteau impozit.

Rămâne valabilă bonificația pentru plata cu anticipație, până la data de 31 martie a anului 2024, a impozitelor locale, însă „bonusul” este mai mic. Dacă până acum cei care plăteau mai repede aveau o reducere de 10%, în noul proiect bonificația este de 5%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.