Război în Israel, ziua 35. Încă 41 de români şi membri de...

Război în Israel, ziua 35. Încă 41 de români şi membri de familie ai acestora au ieșit din Gaza. Netanyahu: „Hamas va dispărea”

0
DISTRIBUIȚI
This image provided by Maxar Technologies, shows the Rafah Border crossing between Gaza, and Egypt, Sunday, Oct. 15, 2023. (Satellite image ©2023 Maxar Technologies via AP)

Alți 41 de români și membri de familie ai acestora au ieșit din Fâșia Gaza prin punctul de frontieră Rafah (Republica Arabă Egipt) și se află pe teritoriul egiptean, în drum spre Cairo.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că joi, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituționale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo și al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, un număr de 41 de cetățeni români și membri de familie ai acestora au ieșit din Fâșia Gaza prin punctul de frontieră Rafah (Republica Arabă Egipt) și se află pe teritoriul egiptean, în drum spre Cairo.

MAE reamintește că, până la acest moment, un grup de 93 de cetățeni români și membri de familie au ajuns în România miercuri.

Cei 41 de cetățeni români și familiile acestora au fost preluați din punctul de trecere a frontierei Rafah de către o echipă din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE și reprezentanți ai Ambasadei României în R.A.


Egipt, urmând a fi însoțiți până la Cairo de a doua echipă mobilă a Celulei de Criză MAE.

Cetățenii evacuați urmează să ajungă în România în perioada următoare.

Benjamin Netanyahu: „Cred că este clar cum trebuie să arate viitorul Gaza”

Israelul nu va căuta să cucerească, să ocupe sau să conducă Gaza după războiul împotriva Hamas, dar va fi nevoie de o „forță credibilă” „pentru a intra în enclava palestiniană dacă este necesar pentru a preveni apariția unor amenințări militare”, a declarat premierul Benjamin Netanyahu.

„Cred că este clar cum trebuie să arate viitorul Gaza. Hamas va dispărea: trebuie să o distrugem pentru binele tuturor, pentru binele civilizației și pentru binele palestinienilor și al israelienilor”, a declarat premierul Benjamin Netanyahu, intervievat de Fox News. Acesta a reiterat ideea potrivit căreia guvernul său nu este de acord cu o încetare a focului în Gaza: „Ar însemna să ne predăm în fața Hamas, să ne predăm în fața terorii, a Iranului. Nu va exista o încetare a focului fără eliberarea ostaticilor”.

Șase persoane au fost ucise într-un atac israelian asupra spitalului Shifa din Gaza, potrivit directorului general al spitalului, Abu Salmiya, citat de presa palestiniană.

În bătălia pentru cartierul general militar al Hamas – Israelul a susținut întotdeauna că punctul de comandă central al facțiunii palestiniene este ascuns sub spitalul Shifa din apropiere – armata a afirmat că a ucis „50 de teroriști”. În acel loc ar fi fost „pregătiți” „agenții pentru atacul criminal din 7 octombrie” și au fost găsite documente ale serviciilor de informații militare, ateliere pentru producția de rachete antitanc și posturi de lansare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.