Război în Israel, ziua 40. IDF a lansat o operaţiune la spitalul...

Război în Israel, ziua 40. IDF a lansat o operaţiune la spitalul Al-Shifa din Gaza

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Armata israeliană (IDF) a anunțat că forțele sale au lansat o operațiune împotriva Hamas la spitalul Al-Shifa din Gaza, potrivit Sky News.

Armata a descris operațiunea ca fiind „precisă și țintită” și într-o „zonă specifică” a celui mai mare spital din Gaza.

IDF a cerut tuturor membrilor grupării Hamas din spital să se predea imediat.

„În ultimele săptămâni, IDF a avertizat public de nenumărate ori că utilizarea militară continuă a spitalului de către Hamas pune în pericol statutul său protejat în conformitate cu dreptul internațional și a permis un timp suficient pentru a opri acest abuz.


Ieri, IDF a transmis încă o dată autorităților relevante din Gaza că toate activitățile militare din cadrul spitalului trebuie să înceteze în termen de 12 ore. Din păcate, nu au făcut-o. IDF a facilitat, de asemenea, evacuări pe scară largă din spital și a menținut un dialog regulat cu autoritățile spitalului. Facem apel la toți teroriștii Hamas prezenți în spital să se predea”, a anunțat IDF pe platforma X.

Decizia a fost luată după ce americanii au afirmat că au dovezi că Hamas folosește spitalul al Shifa pentru a desfășura acțiuni militare.

Hamas a răspuns vehement spunând că „respinge cu fermitate acuzațiile” și acuzând Casa Albă că repetă „minciunile” propagate de Israel.

Zeci de mii de persoane au fugit din spital. Marți se estima că aproximativ 650 de pacienți și 500 de angajați se aflau în unitate, alături de aproximativ 2.500 de palestinieni strămutați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.