A fost anulat Festival of Lights, care ar fi trebuit să aibă...

A fost anulat Festival of Lights, care ar fi trebuit să aibă loc de Revelion la Bastionul „Maria Theresia” din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Noaptea de Revelion ar fi trebuit sărbătorită și în acest an în curtea bastionului Theresia cu o nouă ediție a Festivalului Luminii (Festival of Lights), după cea de anul trecut care a marcat intrarea în anul în care Timișoara a fost Capitală Europeană a Culturii și s-a bucurat de mult succes în ceea ce privește publicul, la spectacolul de lumini, muzică și instalații artistice, care au durat cinci zile, fiind prezenți peste 70.000 de participanți.


Festivalul a fost însă contramandat iar în compensație, Muzeul Național al Banatului invită timișorenii să viziteze expozițiile deschise în incinta muzeului.

Muzeul Național al Banatului, care s-a ocupat și de organizarea noii ediții, informează laconic că „o serie de evenimente independente de instituția noastră au dus la această situație… Circumstanțe legate de procedura de atribuire, și mai ales contestația (depusă în ultimul moment), ne-au pus, azi, în ipostaza de a nu putea continua organizarea evenimentului… posibilitatea de a continua organizarea evenimentului nu mai depinde de controlul nostru, ci de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor”.

Finanțatorul evenimentului este consiliul județean iar președintele acestuia, Alin Nica, precizează că există o contestație la procedura de atribuire a contractului de organizare a evenimentului, care a intrat în atribuțiile muzeului. „M-a informat directorul muzeului, a fost o veste prostă și pentru noi, nici n-am mai cerut detalii” a adăugat Alin Nica. „Poate vom organiza festivalul după soluționarea contestației”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.