Război în Ucraina, ziua 675. Zeci de răniți în urma atacurilor rusești...

Război în Ucraina, ziua 675. Zeci de răniți în urma atacurilor rusești care au vizat Kiev și Harkov. Rusia acuză Ucraina că a bombardat Belgorod

0
DISTRIBUIȚI

Rusia a bombardat orașul ucrainean Harkov cu rachete și drone, au declarat oficiali ucraineni, la câteva ore după ce Moscova a acuzat Kievul că a efectuat un asalt aerian mortal în apropiere de Belgorod.

Cel puțin șase rachete au lovit Harkovul, a anunțat duminică poliția națională ucraineană, rănind cel puțin 22 de persoane și lovind 12 clădiri de apartamente, 13 case rezidențiale și o grădiniță, transmite Reuters.

Anterior, oficialii ucraineni au declarat că printre persoanele rănite la Harkov se numără doi băieți de 14 și 16 ani și un consilier de securitate pentru o echipă de jurnaliști germani.

Ca parte a unui bombardament mai amplu asupra Ucrainei care a vizat și Kievul, mai multe valuri de drone rusești au lovit clădiri rezidențiale din centrul Harkovului, provocând incendii, a declarat primarul din Harkov.

„În ajunul Anului Nou, rușii vor să ne intimideze orașul, dar noi nu suntem speriați – suntem de nezdruncinat și invincibili!”, a declarat primarul Ihor Terejov.

22 de morți la Belgorod

Atacul în valuri a avut loc la câteva ore după ceea ce Moscova a declarat că a fost un atac aerian ucrainean „nediscriminatoriu” asupra orașului Belgorod, la nord de granița cu Ucraina, care a ucis cel puțin 22 de persoane.

Bilanțul victimelor a crescut la 22 de morți în urma a ceea ce Moscova a declarat că a fost un atac aerian ucrainean „nediscriminatoriu” asupra orașului Belgorod, la nord de granița cu Ucraina, a declarat duminică un oficial rus, potrivit Reuters.

„Din păcate, spre marea noastră durere, numărul celor care au murit în urma atacului de ieri asupra Belgorodului a crescut”, a declarat Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii.

Trei copii se numără printre cei uciși și 109 persoane au fost rănite, a declarat Gladkov pe Telegram.

Gladkov a declarat duminică că atacul a avariat 30 de clădiri de apartamente, precum și mai multe case și mașini.

Ambele părți neagă că au vizat civili în războiul pe care Rusia l-a lansat împotriva vecinului său în februarie 2022.


Potrivit Națiunilor Unite, peste 10.000 de civili au fost uciși în Ucraina și aproape 60 de persoane în interiorul Rusiei.

La câteva ore de la atacul asupra Belgorodului, Rusia a lansat mai multe valuri de atacuri aeriene asupra Harkovului, rănind cel puțin 21 de persoane și avariind clădiri rezidențiale, au declarat oficialii ucraineni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.