SCM USV Timişoara şi-a prezentat noul antrenor: „Începem cu o partidă pentru...

SCM USV Timişoara şi-a prezentat noul antrenor: „Începem cu o partidă pentru trofeu și vrem să o câștigăm”. „Leii” au două plecări importante din lot

0
DISTRIBUIȚI

Echipa de rugby fanion a Banatului şi-a prezentat ieri noul antrenor după plecarea lui Valentin Calafeteanu. SCM USV Timişoara l-a numit pe post pe Mugur Preda, fost antrenor la Steaua şi Gloria Buzău, în ţară, precum şi în cadrul loturilor naţionale.

Preda (44 ani) a antrenat şi în Franţa iar anul trecut a fost desemnat antrenorul anului în România de către FR Rugby după ce a câştigat Cupa României cu Steaua. „Cunosc lotul în primul rând în calitate de adversar, dar și pentru că pe unii dintre jucători i-am pregătit la loturile de juniori. Din meciurile pe care le-am văzut în ultima perioadă – și-mi pare rău că nu au câștigat semifinala din Baia Mare – este un lot foarte unit, pe care mi-l doresc așa și de acum încolo.


Ca să faci performanță de echipă, nu în special de individualități. Ai nevoie de individualități pe care să le pui în slujba echipei. Ce-am văzut la băieți – și în special în meciul cu Steaua – a fost o unitate foarte mare, dorința de a juca împreună și a performa, ceea ce mă bucură. Preiau un lot bine format”, a declarat Mugur Preda.

Fără Alin Conache şi Mihăiţă Lazăr

Misiunea noului tehnician nu va fi una uşoară. Din start acesta a rămas fără doi jucători importanţi. „Alin Conache, care și-a dorit să plece la Steaua, și Mihăiță Lazăr, care a ales cariera de antrenor. Staff-ul tehnic va decide în viitorul apropiat dacă e nevoie de noi transferuri”, a anunţat clubul timişorean.

Următorul joc oficial pentru bănăţeni va fi chiar finala Cupei României, în prima parte a anului 2024. „Primul meci oficial din 2024 va fi finala de Cupă a României. Începem cu o partidă pentru trofeu și vrem să o câștigăm. Acesta este obiectivul pe termen scurt și ne dorim mult să îmbogățim palmaresul clubului cu o nouă Cupă”, a mai spus Mugur Preda, care a semnat pe doi ani de zile.

Reunirea lotului celor de la SCM USV Timişoara e programată la mijlocul lunii ianuarie.

Tehnicianul a semnat un contract pe doi ani, ce intră în vigoare de la 1 ianuarie 2024. Reunirea lotului este programată pentru mijlocul lunii ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.