Dark wave eclectic din Odesa la Timișoara: concert cu duo-ul Farba Kingdom

Dark wave eclectic din Odesa la Timișoara: concert cu duo-ul Farba Kingdom

0
DISTRIBUIȚI

Duo-ul ucrainean Farba Kingdom va susține un concert inedit la Timișoara, evenimentul fiind unul de neratat pentru amatorii de muzici dark wave eclectice. Concertul din Timișoara va avea loc duminică, 28 ianuarie, de la ora 20, la Nemesis Art Club.

„Cei doi componenți ai acestui grup au fondat acest proiect în Odesa și au debutat cu patru ani în urmă cu albumul „Німб”.
Sunetul lor este disperare post-punk, vibrații industriale zdrobitoare inconfortabile și un șir complet de sintetizatoare hipnotice. Muzica lor evocă imediat o comparație cu arhitectura orașului natal, pe care artiștii l-au îmbibat, unde clădirile mistice neogotice stau alături de constructivismul sovietic, o imagine vizuală care țipă aproape la propriu despre tristețea fără speranță a acelor vremuri. Discografia Farba Kingdom se cufundă cu ușurință într-o melancolie sumbră, dând o senzație unică, în timp ce amestecă electronica cu rock și făcându-vă să vă mișcați într-un fel de dans trist”,, spune Ilya Kovalenko în descrierea trupei, apărută pe site-ul EuropaVox.

Formația ucraineană s-a mutat în România în 2022 și a avut parte de un succes deosebit în rândul melomanilor din țara noastră, cântând printre altele în deschiderea concertului She Past Away, care a avut loc în clubul Control din București.


Formația Farba Kindgom a editat până acum trei albume și are parte de urmăritori din 52 de țări conform statisticilor oferite de Spotify. În luna noiembrie a anului trecut trupa a fost nominalizată printre cele mai bune 10 formații europene în clasamentul realizat de EuropaVox.

Apărut în 2006, Europavox este un proiect cultural ce își propune să promoveze diversitatea scenei muzicale europene, atât prin platforma Europavox.com, cât și prin numeroase evenimente organizate anual în șapte țări europene (Austria, Belgia, Croația, Franța, Italia, Lituania și România). Rezultatul este o călătorie electică printr-o varietate de stiluri muzicale, o explorare a universului artiștilor emergenți din Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.