Debut la 77 de ani: Dorina Schwartzkopf lansează un volum la Timișoara...

Debut la 77 de ani: Dorina Schwartzkopf lansează un volum la Timișoara cu câteva momente muzicale susținute de Radu Stoica și Viorel Screciu

0
DISTRIBUIȚI

Clubul PAGO – Bastion va găzdui joi, 11 ianuarie, de la ora 18, lansarea volumului de poezii „Cuvinte Împletite” realizat de Dorina Schwartzkopf și regretatul Florian Ion Vilea, care a decedat anul trecut.

„M-am născut în 26 mai 1946 în satul Hodoni din comuna Satchinez din județul Timiș. Am absolvit Liceul Pedagogic din Arad și am fost mai apoi repartizată în Caraș Severin și în cele din urmă am venit în Timișoara.


Am venit la Școala Generală nr.18 în 1973 ca suplinitoare, iar după doi ani am ajuns la Școala Generală nr. 24 unde am stat până la pensionare, în 1998. Am cochetat demult cu poezia, am scris versuri din clasa a patra, dar nu le-am arătat lumii. Câteva poezii au apărut în antologiile realizate de Dan Lucian Corb, dar acesta este volumul de debut. De-a lungul anilor am cochetat și cu muzica, am apărut și în emisiunea Debut 50 plus prezentată de regretatul Ion Besoiu,. Florian Ion Vilea a murit anul trecut dar avea poezii scrise. Am căzut de acord să facem o carte de co-autor in memoriam lui Florian, care mi-a fost prieten pe Facebook. Volumul acesta este editat de editura PIM și am emoții înaintea acestei lansări”, spune Dorina Schwartzkopf.

 

Cartea va fi prezentată de Rodica Pop, Lidia Racovițan va recita câteva poezii, iar ambianța muzicală va fi susținută de Radu Stoica și Viorel Screciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.