Dumbrăvița Muzicală, proiect de educație culturală

Dumbrăvița Muzicală, proiect de educație culturală

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook Dumbrăvița Muzicală

Asociația Trib’ Art, în parteneriat cu Primăria Dumbrăvița, organizează în fiecare duminică, până în 17 martie, între orele 15 și 18, în incinta bibliotecii din școala nouă, o expoziție de instrumente muzicale pe care copiii le pot testa, punându-și la încercare talentul muzical! Totodată, în colaborare cu Școala Gimnazială Dumbrăvița, elevii pot vizita expoziția de instrumente muzicale și în cursul săptămânii, în tururi ghidate, organizate cu clasa.

Nu în ultimul rând, în fiecare miercuri, până la finalul proiectului, la Casa de Cultură au loc concerte susținute de către artiști locali. Anul trecut, în cadrul proiectului Dumbrăvița Muzicală, elevii din Dumbrăvița au participat la lecții de percuție susținute de către profesioniști din cadrul Operei Naționale Române din Timișoara dar și la ateliere de exprimare prin muzică sub îndrumarea unor profesori de pian și voce cu experiență la catedră, muzicologi psihologi și muzicoterapeuți.

„Bineînțeles, activitățile desfășurate în parteneriat cu Școala Gimnazială Dumbrăvița vor continua și ele.


Dacă în ultimele luni elevii au avut ocazia să participe la câteva lecții de percuție susținute de Sorina Savii, percuționist în cadrul Operei Naționale Române din Timișoara, dar și la un atelier inedit de exprimare prin muzică susținut de către Angelica Postu, muzician, psiholog și muzicoterapeut, și Eliana Zah, muzicolog și profesor de pian și voce, de data aceasta am pregătit noi surprize.

Pentru că ne dorim să le oferim celor mici cât mai multe oportunități de a face cunoștință cu muzica clasică, în incinta Casei de Cultură a comunei va avea loc în fiecare zi de miercuri, până la finalul proiectului, un concert în cadrul căruia numeroși și diverși artiști locali vor urca pe scenă special pentru ei. De asemenea, expoziția de instrumente muzicale va fi deschisă și în timpul săptămânii pentru tururi ghidate cu clasa, alături de cadrele didactice “, spun organizatorii.

Dumbrăvița Muzicală este un proiect de educație culturală, dezvoltat de către Asociația Trib’Art, ce reunește instituții locale și artiști profesioniști sub umbrela obiectivului de a stimula creativitatea copiilor și de a-i implica în activități ce au la bază exprimarea artistică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.