Migranți ascunși în camioane cu marfă, depistați la frontiera de vest

Migranți ascunși în camioane cu marfă, depistați la frontiera de vest

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Poliţiştii de frontieră din PTF Borș II și Nădlac II au găsit, ascunși în două automarfare conduse de un bulgar și un român, 13 cetăţeni din Etiopia și Pakistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Treisprezece cetăţeni din Etiopia și Pakistan care încercau să treacă ilegal granița din România în Ungaria au fost prinși în ultimele 24 de ore, informează poliția de Frontieră.

La PTF Borș II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, un cetățean bulgar, conducând un automarfar înmatriculat în Bulgaria.


Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, profile metalice pentru o societate comercială din Turcia.

În urma controlului au fost descoperiţi ascunşi printre bunurile transportate, opt cetăţeni din Etiopia, cu vârste cuprinse între 23 și 34 de ani, intrați legal în România, ce intenționau să treacă în mod fraudulos frontiera.

Miercuri dimineață, la PTF Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român în vârstă de 47 de ani. Bărbatul conducea un tir înmatriculat în România şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, șampoane pe ruta România – Cehia. Între mărfuri au fost descoperiți cinci migranți din Etiopia și Pakistan, cu vârste cuprinse între 24 și 49 de ani, intrați legal în România.

Se fac cercetări pentru trafic de migranți și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.