Reunire cu trei noutăţi în lotul Politehnicii Timişoara. Pantilimon, despre atragerea unor...

Reunire cu trei noutăţi în lotul Politehnicii Timişoara. Pantilimon, despre atragerea unor investitori: „Au cerut referinţe”

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara s-a reunit azi pentru pregătirea părţii secunde a Ligii 3. Alb-violeţii, locul 2 în C8, au câteva noutăţi în lot care urmează să fie concretizate oficial. Echipa pregătită de Paul Codrea vrea să se despartă şi de George Tudoran, în schimb, au sosit Claudiu Pamfile, Alex Adamcsik şi Bogdan Istratie. Totodată se mai aşteaptă răspunsul unui jucător.

Cei 25 de jucători prezenţi la primul antrenament din noul an, majoritatea tineri, erau bine dispuşi. Timişorenii s-au reunit la vestiarele arenei „Dan Păltinişanu”, dar antrenamentul s-a desfăşurat la Baza 2 a Politehnicii, acolo unde înainte de sărbători a fost montată noua suprafaţă sintetică de mari dimensiuni, în locul vechiului „covor”, care suferise şi intervenţii neadecvate. Aşadar, condiţii bune ţinând cont de temperaturile din zonă, băieţii lui Codrea fiind primii care au păşit pe noul teren, care încă nu avea porţile montate.

„Într-adevăr, ne-am reunit la mijlocul lunii ianuarie şi bine am făcut, am văzut săptămâna trecută ce frig a fost. Sperăm să fie condiţiile meteo bune, să putem să ne desfăşurăm activitatea în condiţii bune. Avem aşteptări mari sezonul acesta, dar acum nici nu aş pune presiune mare pe băieţi. E clar că am pornit undeva de departe, suntem bine acum, avem primul obiectiv să ne calificăm în play-off, pentru că încă nu suntem matematic calificaţi, după care vom vedea de acolo. Sincer mai aştept un jucător, acum să vedem dacă se concretizează sau nu. Sunt mulţumit, consider că, prin cele trei veniri care momentan sunt confirmate, suntem cam acoperiţi pe toate posturile. Poate ar mai fi nevoie de un singur jucător, acum să vedem, aşteptăm un răspuns (…) Acum o să vedem (n.r. starea fizică a jucătorilor), noi le-am dat temă. Miercuri o să avem testele, vedem cine şi-a făcut tema şi cine nu. Şi la kilograme la fel. O să vedem dacă avem băieţi cu kile în plus sau nu. Depinde de ei, ştiu ce îi aşteaptă dacă au kile în plus”, a declarat Paul Codrea.

„E important pentru noi că toată lumea e prezentă în această zi… În momentul de faţă suntem bucuroşi că ne-am reunit, nerăbdători şi băieţii sunt nerăbdători de muncă. Au o perioadă destul de lungă de acumulare. Ceea ce mă bucură pe de o parte, pentru că, aşa cum am zis în vară, cel puţin două perioade de pregătire avem nevoie, ca să construim un lot şi mai omogen. Mă bucur că toată lumea e sănătoasă, aptă, ceea ce pentru noi e foarte important. De acum încolo totul cade pe umerii staffului, jucătorilor, ca şi ai noştri, dar sunt convins că, cu sprijinul suporterilor, putem cumva să avem în continuare rezultatele pe care le-am obţinut şi în prima parte de campionat”, a spus şi Costel Pantimilon, directorul general al Politehnicii.

Miercurea trecută a fost efectuată vizita medicală iar primul test va fi peste 12 zile, la Baza 2, cu divizionara „D” Millenium Giarmata. Stagiul centralizat e programat la COŞ, începând cu 28 ianuarie şi până în 4 februarie.

O revenire şi doi tineri noi

La capitolul veniri se află Claudiu Pamfile (27 ani), practic înlocuitorul lui Carol Taub de care timişorenii vor să se despartă, şi care e de fapt un „comeback”. Fundaşul stânga a jucat în 15 meciuri şi a marcat un gol pentru Phoenix Buziaş în prima parte a sezonului. Prima sa perioadă în alb-violet a fost în Liga 2 între 2020 şi 2022. Celelalte noutăţi sunt jucători tineri. Alexandru Milian Adamcsik (19 ani), aripă remarcată în meciul direct de pe „Electrica” cu Progresul Pecica. În prima parte a sezonului a înscris de patru ori în 12 apariţii pentru gruparea arădeană. De asemenea ca şi înregimentat şi prezent la reunire a fost şi Bogdan-Mihai Istratie (19 ani), atacant care era împrumutat de Poli Iaşi la Progresul Spartac în Liga 2. În prima parte a sezonului a bifat la bucureşteni 251 de minute în opt meciuri, fără a marca. El e originar din Dr. Tr. Severin.

„Cert e că am vorbit cu Leo Grozavu şi mi-a confirmat că e un jucător de perspectivă”, a precizat Codrea despre cel din urmă.

„…mai aştept un jucător, o poziţie cheie pe care noi avem nevoie şi cred că ne-ar ajuta în următoarea parte a sezonului”, a adăugat „Panti”.

Lotul la reunire:

Murariu, Mikloş, Traia (portari); Haloş, Bocşan, D. Roşu, R. Ciurel, A. Vlaicu, Curescu, Pureca, D. Olariu, D. Ciurel, D. Popa, Mura, Marincu, I. L. Rotariu, Prună, M. Oprea, M. Lazăr, E. Adam, D. Tătaru, Miclăuş, Pamfile, Istratie, Adamcsik (jucători de câmp). Accidentaţi/în refacere: Huminic şi Careba.

Tudoran şi Taub nu mai sunt doriţi, dar încă nu au semnat rezilierea, aşa cum a făcut-o Patrick Paşcalău în decembrie. „…Şi suntem în discuţii cu Tudoran, care, tot aşa, încercăm să găsim o soluţie (…) A pierdut o perioadă destul de lungă în ultimii ani, multe întreruperi, accidentări. Am sperat că este un jucător pe care ne putem baza, el are într-adevăr o calitate tehnică peste medie, dar din cauza accidentărilor nu am putut beneficia mai multe de prezenţa lui pe gazon…”, a mai spus Pantilimon. Tudoran a jucat în doar şase partide în stagiunea de toamnă, fără a marca şi din informaţiile noastre salariul său este unul destul de mare.

„Începem pregătirea, avem timp la dispoziţie să pregătim restul campionatului. Cu obiectivul, la final, să promovăm. În rest, sper să nu avem accidentări, să fim sănătoşi şi vom lupta până la final pentru obţinerea promovării. Am avut o pauză mai lungă, acesta e sistemul la Liga 3, începem şi târziu în martie. Am avut program de vacanţă. Am avut doar două săptămâni liber şi apoi program de vacanţă de la preparatorul nostru, e ok. Ne bucurăm pentru cei nou veniţi, le urăm succes şi alături de ei să ne luptăm. E clar că pentru noi sunt un plus. Aveam nevoie de întăriri, vor fi meciurile mai strânse de acum încolo şi avem nevoie de toată lumea. Mă gândesc să câştigăm toate cele trei meciuri rămase (n.r. din sezonul regular) şi să terminăm minim pe locul 2, să jucăm mai multe meciuri acasă şi am demonstrat că acasă suntem o echipă foarte bună”, a concluzionat Cristian Bocşan, căpitanul alb-violeţilor.

Panti: „Avem o stabilitate financiară”

Deşi nu sunt lucruri concrete, Fane Pantilimon susţine că ar exista un interes din partea unor oameni de afaceri pentru Poli: „Suntem în discuţii cu anumiţi oameni, care au cerut referinţe despre ceea ce se întâmplă la club. Despre situaţia financiară a clubului.


Au văzut cumva tot ce am făcut noi în momentul de faţă. Şi cred că le-a trezit interesul. Sperăm la o asociere între clubul de fotbal şi Politehnica, Univ. Politehnicii, se poate forma un proiect în viziunea dânşilor, sper să se întâmple cât mai repede. E clar că noi, în momentul de faţă, avem o stabilitate financiară, dar, pentru a face paşii următori avem nevoie de mai mult!”.

Amicalele, pe noul sintetic

Alb-violeţii şi-au completat şi programul de jocuri amicale din perioada de iarnă. Iniţial se mai dorea un adversar de Liga 2 pentru data de 14.02, dar cum multe grupări au programate stagii chiar în Turcia, Poli va întâlni până la urmă o altă divizionară „C”, CSU Alba Iulia, de Ziua Îndrăgostiţilor. Dumbrăviţa a rămas singura echipă de „B” sau de eşalon superior pe care alb-violeţii o vor întâlni în această perioadă. Toate jocurile vor fi pe noul covor sintetic de la Baza 2 a Politehnicii.

Program jocuri amicale (toate partidele se vor disputa la Baza 2 sintetic – UPT):
27 ianuarie, ora 11: CSC Millenium Giarmata (L4)
3 februarie, ora 12: Unirea Sânnicolau Mare (L4)
10 februarie, ora 12: CSC Dumbrăviţa (L2)
14 februarie. ora 13: CSU Alba Iulia (L3)
16 februarie, ora 13: Viitorul Şimian (L3)
21 februarie, ora 13: CSM Deva (L3)
24 februarie, ora 12: Avântul Periam (L3)

2 martie, ora 13: Crişul Sântandrei (L3)

Poli are 30 de puncte în Liga 3 cu trei runde înaintea de încheierea sezonului regular. Bihorul, la care a ajuns în această iarnă şi ex-dumbrăviţeanul Ionuţ Tănase, e lider, cu 37 de puncte.

Primu duel oficial din anul 2024 va fi pe teren propriu cu Gloria Lunca-Teuz Cermei (9 martie). Celelalte jocuri sunt cu Pecica (deplasare) şi Peciu Nou (acasă). În play-off se califică primele patru clasate. Acestea vor disputa nouă etape, câte trei meciuri fiecare cu fiecare, primele clasate având mai multe dueluri acasă. La capătul acestei faze a campionatului primele două clasate se califică în semifinalele barajului de promovare, urmând să joace cu primele două clasate (locul 1 vs 2) din Seria 7.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.