Experiențe virtuale în secția de științe ale naturii de la Complexul Muzeal...

Experiențe virtuale în secția de științe ale naturii de la Complexul Muzeal Arad

0
DISTRIBUIȚI

După galeria de artă românească redeschisă anul trecut la muzeul de artă arădean cu spații destinate tehnologiei digitale, o nouă secție a muzeului – cea de științe ale naturii – va oferi experiențe virtuale inedite vizitatorilor.

Cele mai noi tehnologii digitale prin intermediul cărora este evidențiată biodiversitatea naturală a județului Arad, făcând ca unele exponate din diorame să prindă viață, vor fi prezentate joi, 15 februarie, de la ora 10:00, din dorința de a atrage mai ales publicul tânăr, care are astfel posibilitatea de a percepe într-un mod inedit exponatele din muzeu.

Secția de științe ale naturii, redeschisă pentru vizitatori în anul 2020 într-o nouă formă de prezentare care pune în valoare exponatele, a devenit unul din punctele de atracție ale muzeului în ultimii ani, atât datorită diversității pieselor muzeale expuse, printre care mamifere și păsări ocrotite sau dispărute definitiv din România, unele clasate în categoria tezaur național, cât și a modului de prezentare a acestora, completate cu sisteme audio cu sunete din natură adaptate fiecărui segment expozițional, touchscreen-uri cu informații privind speciile din colecția muzeului, rezervațiile naturale din Arad și descoperiri paleontologice,  fotografii și filme documentare despre rezervațiile naturale prezentate în expoziție.


În mod inedit, prezentarea habitatului și ocupațiile locuitorilor Văii Mureșului, este realizată prin intermediul unei holograme. Spațiul expozițional este adaptat și persoanelor cu deficiențe de vedere, prin panouri informative cu scriere în alfabet Braille.

Inaugurarea va fi urmată de prezentarea expoziției temporare „Natura pe porțelan. Colecția Doinița și Ioan Don”, realizată în colaborare cu universitatea arădeană „Vasile Goldiș” și cu grădina botanică din Macea. Sunt piese cu plante și animale  menite să aducă natura în case, plante ocrotite, fructe, flori un spațiu generos fiind oferit plantelor medicinale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.