Inaugurare tovărăşească a circulaţiei tramvaielor pe Bulevardul Cetăţii după ani de şantier....

Inaugurare tovărăşească a circulaţiei tramvaielor pe Bulevardul Cetăţii după ani de şantier. Fritz şi-a făcut „scut” din copii

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Dominic Fritz / Facebook

La aproape trei ani de zile de la începutul şantierului, timişorenii pot circula din nou cu tramvaiele (4 şi 7) pe Bulevardul Cetăţii, care a fost complet refăcut. Primarul Dominic Fritz a profitat de moment, în ciuda întârzierilor şi a altor probleme întâmpinate cu lucrările, pentru a face o baie de mulţime, în special printre copii, la inaugurarea de duminică.

„De azi circulă din nou tramvaiul pe Cetății, după trei ani de șantier. Primii călători au fost copiii, care au avut un concurs de istorie a transportului public, chiar într-un tramvai.
A fost un șantier greu, dar necesar. Le mulțumesc în primul rând tuturor celor care locuiesc în cartier pentru răbdare și înțelegere. Acum zona e conectată de restul orașului prin tramvai, velo, pietonal și auto”, a spus Dominic Fritz.

Foto: Dominic Fritz / Facebook

Lucrările au fost executate de Porr Construct în asociere cu alte șapte firme și au costat aproximativ 22,05 de milioane de euro. În luna noiembrie, la primele teste, tramvaiul folosit s-a lovit de un stâlp iar constructorul a trebuit să repare erorile. Anul trecut a fost reluat doar traficul auto în zonă. În această zonă liniile de tramvai sunt înierbate.

Primarul Fritz a ţinut să-i mulţumească pentru proiect şi fostului edil Gheorghe Ciuhandu: „Am crescut suprafața de spațiu verde la 20.000 de mp, cu peste 400 de arbori nou plantați. Primii 1,5 km de linii de tramvai înierbate, cu 10 stații moderne. Rețele de apă-canal, termoficare, iluminat public schimbate și cablurile aeriene introduse în subteran. Trotuare și piste pentru bicicliști. 26.000 de metri pătrați carosabil modernizat.


Un proiect de 110 milioane de lei, care respectă opțiunile de deplasare ale fiecăruia. E un proiect care a început acum 15 ani, când în decembrie 2009, primarul Ciuhandu a aprobat Studiul de fezabilitate în Consiliul Local. Sunt mândru de echipa care a tras tare în ultimii 3 ani să-l transforme din hârtie în realitate, așa cum au așteptat foarte mulți timișoreni”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.