Anca Todoni a câștigat în Mexic cel mai lung meci de tenis...

Anca Todoni a câștigat în Mexic cel mai lung meci de tenis al sezonului

0
DISTRIBUIȚI
Sursa foto: Facebook / Anca Todoni

Patru ore și 16 minute a durat marți noaptea meciul de tenis dintre jucătoarea română Anca Todoni și spaniola Sara Sorribes Tormo. Todoni a câștigat cu 5-7, 7-5, 7-6 (6) în fața favoritei numărul 3 a turneului WTA 125 de la San Luis Potosi (Mexic). Acesta este cel mai lung meci al sezonului.

Partida a avut loc în turul inaugural al turneului din Mexic, dotat cu premii de 115.000 USD. Anca Todoni, timișoreancă în vârstă de 19 ani, clasată momentan pe locul 226 în ierarhia mondială, a venit din calificări, unde a trecut de două tururi preliminare, meciul decisiv fiind de asemenea unul epuizant, de aproape 3 ore.

Sara Sorribes Tormo, numărul 52 WTA, a câștigat primul set cu 7-5, într-o oră și 23 de minute, după ce Todoni începuse meciul cu un parțial de 3-0.


Spaniola a revenit cu 5 game-uri consecutive și la 6-5 pe propriu serviciu a salvat 3 mingi de break, valorificând-o apoi pe prima de set.

Setul secund, cel mai scurt, de o oră și 19 minute, a fost echilibrat pe toată durata sa, până la 5-5, când Todoni a salvat o minge de break, a făcut 6-5, după care a câștigat game-ul următor pe serviciul adversarei.

În decisiv, Todoni a început mai slab și a cedat două game-uri pe serviciul propriu, dar a egalat apoi la 4-4, servind 3 ași din totalul de 4 reușiți în meci. La 5-4, românca a avut o primă minge de meci, contracarată de spaniolă, setul ajungând la tiebreak.

Todoni a început tiebreak-ul mai bine și a condus cu 5-2, și chiar dacă spaniola s-a apropiat la 5-4, jucătoarea venită din calificări a închis jocul la a doua minge de meci, la capătul unui set ce a durat o oră și 34 de minute.

Pentru prezența în turul secund, Todoni va primi un cec de 2.000 USD și 15 puncte WTA, care o propulsează în clasamentul live 10 locuri mai sus, până pe 216, cea mai bună clasare in cariera tinerei românce.

În turul secund, Todoni o va întâlni pe argentiniana Julia Riera, numărul 119 WTA. Românca ar putea intra în top 200 după acest turneu dacă va reuși să treacă cel puțin de turul 3 al competiției.

În același turneu, Irina Bara a pierdut în primul tur în fața favoritei numărul doi, italianca Elisabetta Cocciaretto (51 WTA), cu 6-1, 6-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.