Război în Ucraina, ziua 756. Baza aeriană rusă Engels, care găzduiește bombardiere...

Război în Ucraina, ziua 756. Baza aeriană rusă Engels, care găzduiește bombardiere strategice, atacată cu drone

0
DISTRIBUIȚI

Drone ucrainene operate de agenția de informații militare GUR au atacat miercuri dimineață baza aeriană Engels, care găzduiește bombardiere strategice, iar Kievul evalua pagubele, a declarat pentru Reuters o sursă din cadrul serviciilor secrete ucrainene.

Baza aeriană este situată în apropierea oraşului Saratov, la aproximativ 730 km sud-est de Moscova.

Guvernatorul regiunii Saratov Roman Busargin a declarat că dronele ucrainene au fost doborâte în apropierea orașului Engels, dar nu a raportat pagube.

„Sistemul de apărare aeriană a funcționat în timp util și eficient. Nu există victime și nu există pagube la nivelul infrastructurii”, a scris oficialul rus pe Telegram, potrivit The Moscow Times.

Ministerul rus al Apărării a precizat că patru drone au fost doborâte deasupra orașului Engels.

Locuitorii au declarat pentru canalul rusesc Shot că miecuri dimineața au avut loc explozii care „au făcut ca ferestrele să se zguduie”.

Baza aeriană Engels, atacată de două ori în 2022

Forțele armate ucrainene au atacat de două ori baza aeriană Engels la sfârșitul anului 2022.


Acesta a fost vizat deoarece, potrivit serviciilor de informații ucrainene, bombardierele strategice decolau de acolo pentru a lovi infrastructura critică a Ucrainei.

În ciuda faptului că baza aeriană se află la peste 700 de kilometri de granița ruso-ucraineană, dronele Tupolev Tu-141 Strizh au reușit să îl atace, notează publicația independentă rusă.

Al doilea atac, potrivit jurnalistului ucrainean Volodimir Zolkin, a avariat cinci bombardiere Tu-95MS și un turn de control al traficului aerian. Ministerul rus al Apărării nu a confirmat acest lucru, dar a raportat trei militari morți.

După aceste atacuri, Moscova a mutat o parte din bombardierele strategice de pe aerodromul Engels, a declarat Iurii Ignat, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ucrainenede la vremea aceea.

„Cu siguranță, mai există încă un anumit număr de avioane acolo, dar multe dintre ele au fost deja redistribuite pe diverse aerodromuri care le pot primi, întreține și repara”, a precizat Ignat.

Între patru și șase bombardiere strategice Tu-95 au fost trimise la aerodromul Ukrainka din regiunea Amur din Extremul Orient, potrivit canalului ucrainean de Telegram Real War.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.