Terminalul Schengen de la Aeroportul Internațional Timișoara, inaugurat oficial cu fast și...

Terminalul Schengen de la Aeroportul Internațional Timișoara, inaugurat oficial cu fast și invitați speciali

0
DISTRIBUIȚI

Noul terminal de plecări curse externe, cea mai mare investiție din istoria Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara, a fost deschis oficial astăzi în prezența prim-ministrului Marcel Ciolacu, a ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu, a președintelui Senatului, Nicolae Ciucă, și a multor altor miniștri, parlamentari, personalități și oficialități naționale, regionale și locale, de la Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan, la primarul Dominic Fritz sau președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Noul terminal de plecări curse externe, pentru care lucrările au început în noiembrie 2022, a fost desemnat ulterior „terminalul Schengen”, pentru că începând cu 31 martie România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime.

„Suntem aici pentru a ne bucura împreună pentru Timișoara, dar mai ales pentru România.


Două zile ne mai despart de binemeritatea aderare a țării noastre la familia statelor Schengen. O aderare care va aduce un acces mai facil pentru cetățenii români în țările membre, aderare pe care ne-o dorim în totalitate finalizată, inclusiv cu frontierele terestre, până la finalul acestui an. Deschiderea acestui nou terminal aeroportuar este dovada că România știe să materializeze proiecte concrete din bani europeni, dovada că România știe să construiască la standarde europene, și este dovada că avem viziunea și capacitatea să asigurăm facilități pentru pasageri la cele mai înalte standarde de siguranță și confort”, a spus Sorin Grindeanu, care nu a uitat să precizeze că Ministerul Transporturilor va moderniza calea ferată existentă și va construi un nou sector de cale ferată dublă pentru a asigura legătura între aeroport și oraș.

Fostul prim-ministru și actualul președinte al Senatului, Nicolae Ciucă, a spus că „arată frumos, sună frumos, terminalul Schengen. Începând cu 31 martie, așa cum zburăm del a Timișoara la București și invers, tot așa vom putea să zburăm și de la Timișoara la Munchen sau de la Timișoara la Paris. Aceasta este relevanța apartenenței la spațiul Schengen, însă este doar un pas”.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a subliniat și el importanța aderării complete la spațiul Schengen, lucru pentru care se fac eforturi pentru a fi realizat până la finalul acestui an.

„Este evident că în sfârșit, după mai bine de 30 de ani, investițiile au început să țină pasul cu nevoile de dezvoltare ale comunității. Vedem aici o investiție spectaculoasă, la cele mai înalte standarde, iar același lucruri se întâmplă în multe alte orașe din țară. Toate acestea îmi dau încrederea că România este pregătită pentru aderarea la Schengen”, a spus Marcel Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.