Incendiu de vegetație, alimentat de vântul puternic, în vestul țării. UPDATE Se...

Incendiu de vegetație, alimentat de vântul puternic, în vestul țării. UPDATE Se acţionează pentru stingerea focarelor

0
DISTRIBUIȚI
Sursa foto: ISU Hunedoara

Pompierii și pădurarii au dus astăzi o luptă cu puțini sorți de izbândă. Un incendiu de vegetație masiv a izbucnit în zona localității hunedorene Bălanu a fost aproape imposibil de oprit din cauza vântului puternic.

„Pompierii militari din cardul Detașamentului Hunedoara au acționat astăzi cu două autospeciale de stingere, pe raza localității Bălanu, comuna Râu de Mori, pentru localizarea unui incendiu de vegetație uscată, mărăciniș și literă care se manifestă pe aproximativ 20 de hectare de teren.


În sprijinul pompierilor au acționat și lucrători ai Ocolului Silvic Retezat. Intervenția echipajelor operative a fost una dificilă întrucât au existat mai multe focare, terenul este greu accesibil și totodată propagarea flăcărilor a fost favorizată de vântul puternic”, a transmis ISU Hunedoara.

Odată cu scăderea vizibilității, pompierii s-au retras la baza versantului, unde vor rămâne în supraveghere pe tot parcursul nopții pentru a se asigura că focul nu va pune în pericol gospodăriile din zonă.

UPDATE Incendiul de vegetație uscată/pădure de la Bălanu a fost localizat şi se acționează pentru lichidarea ultimelor focare. Intervin pompieri din cardul Detașamentului Hunedoara și din cadrul Punctului de Lucru Totești alături de lucrători ai Ocolului Silvic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.