Poli Timişoara s-a împiedicat şi în play-off de Buziaş. Egal cu goluri...

Poli Timişoara s-a împiedicat şi în play-off de Buziaş. Egal cu goluri pe fondul show-ului făcut de Peluza Sud (foto & video)

0
DISTRIBUIȚI

Indiferent ce s-a întâmplat pe teren şi oricât de mult şi-au sugrumat adversarul, alb-violeţii tot nu au reuşit să depăşească „buturuga” care îşi joacă meciurile de acasă la Carani. Politehnica Timişoara a încheiat fără victorie şi a patra întâlnire oficială din sezonul actual cu CS Phoenix Buziaş. Scenariul a fost azi (şi mai) diferit faţă de precedentele întâlniri, cu echipa din staţiune deschizând scorul pe „Electrica” şi reuşind să smulgă pe final un 2-2 deşi au fost „cotropiţi” în dese rânduri de raidurile lui Curescu şi compania.

Prima parte a fost destul de haotică din toate punctele de vedere. Poli putea deschide scorul din minutul 2, când Curescu nu a profitat de eroarea lui Flonta, luftând la rândul său din careu. În minutul 13, azi 13.04 oaspeţii au reuşit să deschidă scorul prin Bogdan Ferţu, cu un şut precis lângă bara din stânga lui Murariu. Alb-violeţii au avut şi alte imprecizii în apărare, precipitaţi parcă să ajungă cât mai repede la poarta adversă. Eforturile din prima parte au fost în van, deşi ocaziile nu au lipsit.

În repriza secundă asediul a fost aproape total. Retrasă bine în 40 de metri, Buziaşul a tremurat în minutul 55 la bara lui Haloş, cu o reluare din prima din careu. 12 minute mai târziu, în mod improbabil, fundaşul Radu Ciurel a găsit ceea ce colegii mai ofensivi nu au reuşit, să găsească plasa cu o minge plasată cu capul cam în zona unde a căzut şi primul gol din meci. Entuziasmul din jocul timişorenilor părea de nestăvilit şi în faţa erorilor de arbitraj. Darius Iviniş a considerat simulare o intrare asupra lui Curescu în careu. Golul de 2-1 a venit în minutul 77, în urma unei lovituri libere executate la semiînălţime de ex-buzieşeanul Claudiu Pamfile. Totul părea pe făgaşul normal, dar timişorenii şi-au mai neglijat o dată apărarea iar Andrei Chistrugă a profitat în minutul 87, cu o reuşită din apropiere la o minge întoarsă bine de Românu. Cum minutele de prelungire nu sunt ca în Anglia, Poli a atacat la fel de haotic, cu multe mingi înalte în condiţiile în care Phoenix a rămas la cutie în puţinele minute, patru, dictate pentru a prelungi jocul nu fără întreruperi pentru diverse accidentări şi schimbări.

În urma acestui rezultat Poli a rămas la nouă puncte în spatele liderului autoritar FC Bihor, îndepărtându-se azi doar cu un punct de ocupanta locului 3 – CSC Peciu Nou, care a cedat cu 0-3 acasă în faţa orădenilor. Buziaşul a rămas pe 4, cu 33 de puncte, şase mai puţine decât alb-verzii conjudeţeni. În runda următoare, a patra a play-off-ului C8, Poli joacă la Peciu Nou iar Buziaşul aşteaptă replica lui FC Bihor, la Carani.

Politehnica Timişoara: Murariu – Haloş (83, Adamcsik), Bocşan (cpt.), R. Ciurel, Pamfile – Olariu, Pamfile, M. Oprea (78, I. L. Rotariu) – Curescu, D. Popa (70, Istratie), V. Prună (78, V. Prună). Antrenor: Paul Codrea.

Phoenix Buziaş: Flonta – Sturzu, Nicolescu (cpt.), Bîrlovean, Angheli – Românu, Pefoura (85, Velcan), Ferţu, Bobocea (46, Mitre) – Savu (45, Chistrugă), Grancea. Antrenor: Cosmin Petruescu.

„Nu am reuşit să spargem nuca asta”

Buziaşul pare că a devenit cu acte în regulă un soi de „complex” pentru Poli în acest sezon. Fiind singura, pe lângă FC Bihor, pe care timişorenii nu au învins-o, dar cu care nici nu a pierdut pe gazon (pe gazon căci a fost acel 0-3 la masa verde).

„Într-adevăr nu am reuşit să spargem nuca asta, care pentru noi se dovedeşte a fi foarte tare. Dar meciul a fost ciudat, am început rău, am avut câteva ocazii, nu am reuşit să marcăm. Ei au marcat la o situaţie aşa, un pic întâmplătoare, apoi noi am fost haotici în prima repriză şi nu am putut să ne facem jocul nostru colectic. În repriza a doua cred că s-a văzut o altă faţă a echipei. Echipa a jucat bine, am întors rezultatul şi din păcate a fost o greşeală colectivă şi nu am reuşit să câştigăm. Dar eu îi felicit pe băieţi pentru efort. Până la urmă mai punem un punc peste Peciu, chiar dacă nu am câştigat ne ducem la cinci puncte. Avem meci greu acolo, încercăm să ne motivăm, să mergem să câştigăm acolo şi totul e în regulă. Lumea poate se aşteaptă ca noi să spargem norii, dar am spus, e un parcurs, se mai întâmplă, nu suntem Real Madrid, şi echipele mari se mai încurcă mai au momente dinastea. Nu ne-a intrat, nu am fost nici noi cel mai concentraţi în joc, dar dacă învăţăm poate să fie ceva chiar benefic”, a declarat Paul Codrea, antrenorul principal al Politehnicii.

„Mi s-a părut penalty, dar dacă nu a dat, asta e, nu mai stăm să plângem acum. S-a terminat meciul…”, a spus Codrea despre faza în care a fost implicat Robert Curescu. Arbitrul din Zlatna, Darius Iviniş, a mai arbitrat-o pe Poli acasă şi cu Pecica (scor 5-0), joc după care oaspeţii din Arad au lansat acuze asupra „centralului” că acesta i-ar fi avantajat pe alb-violeţi.

Întrebat despre situaţia lui Cristi Bărbuţ, accidentat la Oradea, Codrea a precizat: „Are entorsă, probabil că nu va fi disponibil nici în următoarele două meciuri, din păcate şi aici avem ghinion. Am luat şi noi un jucător de ligă superioară şi s-a accidentat la primul meci după 20 de minute. Dar grupul e bun, am felicitat băieţii pentru caracter, pentru toată munca, şi dacă pierdeam meciul ăsta nu era nicio problemă, trebuie să mergem înainte. Joci în play-off cu primele patru, sunt meciuri grele, se apără cu dârzenie fiecare echipă, încearcă să obţină puncte. Ce reproşez e că nu am fost lucizi, ne-am creat o sumedenie de ocazii şi am dat doar două…”.

La fel ca şi Costel Pantilimon, Paul Codrea a negat că se pune problema ca Dorin Rotariu să semneze cu alb-violeţii, alături de care s-a mai antrenat: „Dorin nu vine, asta a fost aşa, …nu ştiu de unde a ieşit vestea asta”.

„Nu pot decât să mă bucur. Nu aş vrea să se interpreteze că avem un meci special cu cei de la Poli Timişoara. Din contră, din punct de vedere sufleteşte îmi pare rău, am activat o perioadă a carierei mele aici, am legat nişte prietenii care vor rămâne pe viaţă, asta bineînţeles în afara terenului… Nu pot decât să mă bucur de rezultat, pentru că a fost obţinut în primul rând cu sufletul. Era clar că din punct de vedere al jocului am avut de suferit, dar am avut şi probleme de efectiv care ne-au dat efectiv peste cap. Am început meciul cu cinci jucători Under, dar rând pe rând, fizic, medical, am avut anumite probleme. Voiam să începem chiar cu şase, dar în timpul săptămânii Mada a acuzat o problemă musculară… Una peste alta cred că a fost un meci frumos, spectaculos, cu patru goluri, cu ocazii multe, e adevărat că mare parte dintre ele la poarta noastră. Am şi remarcat câţiva jucători. Unul dintre ei care chiar m-a impresionat enorm de mult. E vorba de Curescu, de mult nu am mai văzut un jucător cu astfel de calităţi la Liga 3… să nu se supere ceilalţi jucători cu care am colaborat o bună perioadă de timp… Nu-mi rămâne decât să-i felicit pe jucătorii noştri pentru atitudinea pe care au avut-o şi sperăm în continuare să obţinem maximum din ce putem în fiecare partidă. Obiectivul e să jucăm fotbal, să dăm credit jucătorilor tineri, să dăm şanse tuturor jucătorilor să se afirme şi să meargă la mai bine. Cum au plecat în doi ani şi jumătate, de când sunt la Buziaş, foarte mulţi la mai bine, fie financiar, fie din punct de vedere al eşalonului… Nu ne-am opus nici în iarnă, când ne-au plecat opt jucători, cinci-şase cu prezenţe constante în primii 11. I-am înlocuit cu tineri, care e clar că au nevoie de minute (…) Îi felicit pe cei de la Poli Timişoara pentru proiectul pe care-l au şi nu în ultimul rând pentru jocul pe care l-au practicat, chiar mi-a plăcut echipa, cu elan şi nu în ultimul rând publicul care-i împlinge de la spate. E foarte greu să câştige cineva aici pe Electrica în faţa Politehnicii Timişoara”, a spus şi Cosmin Petruescu, tehnicianul lui Phoenix.

La federaţie „cazul Pădurariu” nu a fost stins complet, cei de la Progresul Pecica, echipa care a ratat play-off-ul în detrimentul lui Phoenix au făcut recurs, deocamdată cazul a fost amânat pentru 25 aprilie, dar e greu de crezut că arădenii vor primi dreptate pe final de sezon. „Am spus-o la momentul respectiv, noi ca şi club nu cred că suntem în culpă. Dar sunt comisiile abilitate, sunt legi sportive, şi sunt alţii în măsură să ia decizii”, a conchis Petruescu.

Show PS …la tribuna 2

Galeria alb-violetă a realizat în jocul de azi două-trei momente speciale.


La început a tronat la tribuna a doua a „Electricii” mesajul „Nu-i drum mai frumos decât calea ultras”, însoţit de steaguri. A urmat apoi o nouă coregrafie cu textul: „In vino veritas”, de această dată acompaniat de fumigene. Motiv ca după minutul 21 jocul să fie întrerupt câteva minute căci fumul ajunsese în teren. La final, când tribuna s-a golit, doi jandarmi căutau „probe” legate probabil de spectacolul suporterilor, filmând de zor ce a rămas în urmă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.