Politehnica, transfer de SuperLigă înainte de derby-ul de la Oradea: „Am ales...

Politehnica, transfer de SuperLigă înainte de derby-ul de la Oradea: „Am ales Poli pentru că sunt din Timişoara”

1
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara a anunţat o adevărată „bombă” pentru nivelul Ligii 3 înainte de deplasarea în Bihor. Costel Pantilimon şi Paul Codrea l-au convins pe Cristi Bărbuţ să se alăture alb-violeţilor, jucător localnic care ultima dată a activat în inclusiv în acest an la FC Hermannstadt, în elită!

Bărbuţ (28 de ani) nu e deloc un jucător bătrân, tocmai de aceea mutarea pare şi mai surprinzătoare. Chiar dacă ea e (deocamdată) doar până în vară. La 1 februarie Cristi, produs al vechiului club Politehnica, dar lansat în fotbalul mare de construcţia ACS Poli (alături de care a promovat în prima ligă), era anunţat „out” de la sibieni, după ce evoluase doar în şase jocuri ale acestui sezon din SuperLigă, ultimul în 20 ianuarie. El a mai evoluat pentru CS Universitatea Craiova şi Sepsi, tot în Liga I. Are în palmares trei Cupe ale României, două cu oltenii şi una cu Sepsi, alături covăsneni fiind şi câştigător al SuperCupei.

„Mă simt foarte bine, am venit la un grup foarte bun, o echipă bună şi sper să facem treabă. Am ales Poli pentru că sunt din Timişoara şi îmi doresc să aduc şi eu un aport la echipă. Îmi place foarte mult acest proiect şi pare un proiect de viitor şi de aceea am ales această echipă. Domnul preşedinte Pantilimon m-a convins, într-adevăr am vorbit şi cu Mister, cu Paul Codrea, într-adevăr vorbeam cu ei de ceva timp şi am luat această decizie. E greu de spus, eu sper să ne facem treaba pe teren cât mai bine şi să luăm cele trei puncte. Echipa e tânără, simt că ar trebui să vin cu experienţă şi mi-e de ajutor şi colegul meu care coleg de generaţie, cu care am început fotbalul la Timişoara, Cristian Bocşan, suntem amândoi de aceeaşi vârstă, suntem veteranii echipei şi cred că asta contează”, a declarat Cristi Bărbuţ.

„Cristi se antrena din februarie cu noi.


Mă bucur că prin ceea ce se întâmplă la club l-a făcut să ia această decizie, e un jucător important, şi-a pus amprenta în fotbalul românesc în ultimii ani. Este localnic, timişorean, un jucător pe care Timişoara l-a dat în fotbalul de Liga I de la noi. E important pentru mine că un jucător de nivelul lui Bărbuţ crede în proiectul nostru şi pune umărul. Cumva cred că la el e diferit faţă de ceilalţi jucători, e într-o relaţie apropiată de unii jucători, a şi jucat cu Bocşi… E important să-l avem în angrenajul nostru. E foarte important pentru grupul nostru de jucători foarte tineri. Aduce un aport mare de experienţă şi claritate. Parcursul nostru continuă cu jucători de calitate. Mergem aşa cum trebuie, implicaţi, cu dorinţă de a scoate maximum din fiecare meci (…) Totul se rezumă la crearea bazelor acestei echipe, acestui club. Cred că uite, cazul lui Bărbuţ, este un imbold pentru alţi jucători să se implice în ceea ce facem noi. Suntem o echipă care se respectă. Responsabilitatea de a purta acest tricou şi a jucat pentru Poli înseamnă foarte mult”, a spus şi Costel Pantilimon, directorul executiv al Politehnicii.

Bărbuţ, aripă dreapta de meserie, dar care poate evolua şi pe alte posturi în zona atacului, e şi cel mai bine cotat jucător din lotul lui Paul Codrea. Site-ul transfermarkt.de plasându-l la o valoare de 250.000 de euro.

Timişorenii joacă mâine, de la ora 17.00, pe terenul principalei favorite din Seria 8, FC Bihor iar fanii viola se deplasează în număr mare la meci. Plecarea lor e de la ora 10.30 (parcare Decathlon). Meciul e transmis pe platforma FRF.tv. Gazdele au un avans de şapte puncte faţă de Poli. Azi s-a jucat la Carani, tot în runda a doua a play-off-ului C8, jocul Phoenix Buziaş – CSC Peciu Nou, încheiat cu victoria la scor de forfait a oaspeţilor, care astfel se reapropie, cel puţin temporar, la trei puncte de alb-violeţi.

243 de meciuri are Cristi Bărbuţ în elită, unde a marcat 15 goluri de-a lungul carierei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.