Premierul Ciolacu, în deschiderea ședinței de Guvern de la Timișoara: „Timișul merită...

Premierul Ciolacu, în deschiderea ședinței de Guvern de la Timișoara: „Timișul merită investiții guvernamentale mari, pe măsura contribuției pe care o are la PIB-ul României”

0
DISTRIBUIȚI

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a început cu o glumă ședința inedită de Guvern, care a avut loc joi la Timișoara.

„Bună ziua, bine v-am găsit la Timișoara. A început să îmi placă foarte mult aici la dumneavoastră, în primul rând deoarece se construiește foarte mult în ultimul timp. De fapt, aș vrea să-l rog pe Sorin, poate mă ia în gazdă și-mi fac și eu flotant de Timișoara, dacă tot vin atât de des cu el”, a spus Ciolacu, în timp ce „localnicul” Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, i-a răspuns când a preluat cuvântul: „Vă urez bine ați venit la Timișoara, dumneavoastră și colegilor din Guvern Am înțeles ce ați spus la începutul ședinție, că doriți flotant pe Timișoara. E adevărat că în ultima vreme ați venit destul de des, sunteți de-al casei. Nu mă miră faptul că a început să vă placă aici și că vreți să vă mutați în vest”.

Una dintre cele mai importante hotărâri adoptate astăzi a fost plata pensiilor înainte de Paște. „În primul rând, adoptăm azi hotărârea de guvern care ne permite plata pensiilor înaintea Sărbătorilor de Paști. Este un gest firesc de respect față de seniorii României. Știu că va fi mult de muncă în ministere, case de pensii, poștă, bănci. Dar cred că toți cei implicați care au un părinte, o bunică sau un unchi își dau seama cât de mult contează acest gest, mai ales înaintea unei asemenea sărbători”, a spus Marcel Ciolacu.

Pe plan local, însă, două hotărâri de guvern au ținut astăzi capul de afiș: înființarea unui nou punct de trecere a frontierei cu Ungaria, la Beba Veche, și aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru construirea noului stadion „Dan Păltinișanu”.

Când a venit vorba de noul stadion, Sorin Grindeanu i-a explicat prim-ministrului, ambii fiind fani Real Madrid, că echipa spaniolă a plecat doar cu un egal de pe „Dan Păltinișanu”, în 1992.


„Un alt proiect foarte așteptat pe plan local de zeci de mii de suporteri este construcția noului stadion de fotbal. Anul trecut, împreună cu doi prieteni, doi timișoreni, ministrul transporturilor, domnul Grindeanu și cu președintele Camerei Deputaților, domnul Simonis, m-am întâlnit cu liderii galeriei lui Poli Timișoara. Le-am promis că vom demara acest proiect și azi, ne ținem de cuvânt: aprobăm indicatorii tehnico-economici pentru stadionul din Timișoara. Va fi o arenă modernă, de 30.000 de locuri, unde vor fi invesți peste 165 de milioane de euro”, a explicat Ciolacu.

Prim-ministru a admis că județul Timiș primește înapoi, prin investiții guvernamentale, prea puțin comparativ cu contribuția la bugetul de stat.

„Am vrut să facem această ședință de Guvern la Timișoara în semn de respect pentru toți locuitorii din Timiș. Este un semnal clar pe care Guvernul României îl dă astăzi. Județul Timiș merită și are dreptul să aibă parte de investiții guvernamentale mari, pe măsura contribuției pe care o are la PIB-ul României. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume, ca în Banat: Timișul a fost văduvit mult prea mult timp de proiecte majore, deși este unul dintre polii de creștere economică ai țării. În 30 de ani, prea puțini din banii cetățenilor din Timiș s-au întors aici în investiții care să le facă viața oamenilor mai bună”, a mărturisit Ciolacu.

Tot în această ședință de guvern s-au făcut pași și pentru Institutul Regional de Oncologie. „Astăzi demarăm procedurile pentru construirea Institutului Regional de Oncologie din Timișoara. Este un obiectiv foarte important pentru viețile a zeci de mii de pacienți din întreaga zonă, o investiție PNRR de peste 230 de milioane de euro. Noul institut va avea 250 de paturi și ambulatoriu integrat cu 26 cabinete medicale. Vor fi dotări de ultimă oră pentru analize de laborator, imagistică, bloc operator, terapie intensivă și centru pentru transplant. Asta după ce am aprobat construirea, cu tot cu aparatură, a Spitalului de Mari Arși”, a precizat prim-ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.