Roxana Iliescu, soluție pentru canotorii timișoreni: „E momentul să le redăm demnitatea”

Roxana Iliescu, soluție pentru canotorii timișoreni: „E momentul să le redăm demnitatea”

0
DISTRIBUIȚI

Rămași fără spații potrivite de depozitare pentru ambarcațiuni după ce primăria a demolat construcțiile neautorizate de pe malul Begăi, canotorii timișoreni au nevoie de o nouă bază.

Consilierul local Roxana Iliescu (Pro România) consideră că un teren aflat în patrimoniul Primăriei Timișoara ar fi perfect pentru un nou sediu al canotajului timișorean.

„E momentul să le redăm demnitatea canotorilor timișoreni si totodată să le arătăm faptul că, spre deosebire de primarul Fritz si gașca lui, noi ii prețuim! Am identificat un teren pentru constructia unui nou sediu pentru canotorii timisoreni. Am înregistrat azi la primarie documentele aferente promovarii unui proiect de hotarare prin care sa dam acest teren in folosință gratuita clubului sportiv CSM Timișoara cu scopul de a își ridica un nou sediu!”, a transmis Iliescu.

Consiliera locală critică administrația Fritz pentru că i-a lăsat pe canotori să se pregătească în condiții improprii.

„Canotorii timișoreni, cu premii obținute la competiții naționale si internaționale, au ajuns să iasa cu bărcile pe Bega, printre dărâmăturile șantierului creat, fără vestiare, fără dusuri, fără minimul necesar continuării antrenamentelor.


Ba mai mult decât atât, i-am vazut cu toții, zilele trecute, cărându-si bărcile în spate prin oraș, parte din bărci fiindu-le sparte în tot haosul creat. Nu am putut să asist impasibila la toată umilința la care sunt supuși tinerii sportivi si prin urmare, împreună cu funcționari din primărie de bună credință și bine pregătiți, am identificat în această perioadă o nouă locație pentru canotori. În fapt, este vorba de un teren situat pe strada Timocului nr. 33, pe care, noi consilierii locali, putem să-l dăm in folosință gratuită Clubului Sportiv Municipal Timișoara, în scopul edificării unui sediu care să asigure acestor sportivi minimul necesar”, a explicat Roxana Iliescu.

Aceasta a pregătit documentația și a înregistrat la primărie referatul prin care propune un proiect de hotărâre care să atribuie în folosință gratuită respectivul teren, de peste 1.000 de metri pătrați, către CSM Timișoara.

„Terenul este in proprietatea Statului Roman, dat in administrarea municipiului, dar in temeiul dispozițiilor art. 36 alin (1) din Legea 18/1991, terenurile aflate in proprietatea statului, situate in intravilanul localităților si care sunt in administrarea primăriilor, trec in proprietatea municipiilor. Este si cazul nostru, demersul de trecere din patrimoniul Statului in proprietatea municipiului este doar o formalitate si se poate face odată cu atribuirea in folosință gratuită a acestui teren catre CSM, in cadrul aceluiași HCL. Ce este extrem de important si îmbucurător este faptul că, in urma analizei situației juridice a acestui teren si a reglementarilor aferente noului PUG, pe locația asta se poate obține autorizare directă pentru edificarea sediului, fără a fi nevoie de PUZ, documentație care ar fi durat aproximativ un an si jumatate dacă nu mai mult pana sa te apuci sa construiești efectiv. Așadar, odată ce vor primi in folosință gratuită acest teren, reprezentanții CSM Timișoara pot accesa imediat fondurile necesare si să se apuce de constructie, pentru a avea măcar asigurate minime condiții până la venirea frigului”, mai spune mesajul Roxanei Iliescu, care a precizat că este dispusă să doneze bani pentru ridicarea noii construcții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.