BREAKING NEWS Ultimii 38 de arestaţi din lotul Moraviţa, eliberaţi de Curtea...

BREAKING NEWS Ultimii 38 de arestaţi din lotul Moraviţa, eliberaţi de Curtea de Apel Timişoara UPDATE 3 Când ies de după gratii

28
DISTRIBUIȚI

Zi plină pentru ultimii 38 de arestaţi din „lotul Moraviţa” trimişi în judecată de DNA şi transferaţi în arestul Poliţiei Timiş. arestati moravita tm 2 pPentru unii arestati moravita tm 1 pdintre ei, dimineaţa a fost una agitată, mai mulţi reproşându-le poliţiştilor de la arest că sunt prea drastici în aplicarea regulamentelor. „La Bucureşti era mult mai lejer în arestul de pe secţie. Acum am venit acasă şi aici ne trataţi mai rău?”, a încercat să-i convingă unul dintre cei arestaţi, au declarat surse demne de încredere pentru PRESSALERT.ro. Nemulţumirea a fost legată de faptul că nu au putut primi pe şestache mâncare caldă de la aparţinători în afara zilelor programate pentru pachete.

La primă oră, au fost duşi în faţa judecătorului de la Curtea de Apel nouă dintre ei, care au făcut cereri de liberare provizorie sub control judiciar – Novanc Ion, Pantea Sorin, Bărăgan Valentin, Haşu Bebe, Marta Marius, Ivanovici Sebastian, Selegean Aurel, Bârjovanu Ioan şi Felecan Radu. Ulterior, la ora 10, toţi cei 38 de arestaţi au ajuns în faţa magistratului care va judeca dosarul pe fond, Mircea Creţu, pentru verificarea legalităţii arestării preventive odată cu sesizarea instanţei de către procurorii DNA. Fiind cameră de consiliu, rudele celor arestaţi au rămas pe holurile Curţii de Apel Timişoara pentru a-i încuraja. „Capul sus”, „Fiţi tari” şi „O să fiţi liberi”, le-au spus apropiaţii celor care erau duşi sub escortă în faţa instanţei. Pentru o mai bună desfăşurare a audierilor, cei 38 au fost împărţiţi în trei loturi.


Apărătorii acestora au cerut eliberarea, invocând faptul că ancheta este finalizată, nu mai pot fi influenţată administrarea probelor şi egalitatea de tratament cu ceilalţi inculpaţi din acest dosar, care sunt în libertate. Rămâi pe PRESSALERT.ro să afli decizia instanţei.

UPDATE 1 Curtea de Apel Timişoara a respins toate cele nouă cereri de liberare provizorie sub control judiciar. Împotriva deciziei se poate face recurs care va fi judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

UPDATE 2 În cazul celor 38 de arestaţi, Curtea de Apel Timişoara a decis punerea acestora în libertate prin revocarea mandatelor de arestare preventivă. În același timp, prin aceeași hotărâre, instanța a luat față de toți inculpații măsura obligării de a nu părăsi teritoriul României și printre altele, a  instituit interdicția de a se apropia de ceilalți inculpați ori de martorii din dosar și totodată, li s-a interzis să comunice între ei ori cu martorii, direct și/sau indirect. S-a interzis tuturor celor 38 de inculpați, exercitarea profesiei de polițist, respectiv de lucrător vamal, pe durata procesului.

„În esență, la pronunțarea acestei hotărîri, curtea a luat în considerare împrejurarea că situația acestor 38 de inculpați este identică cu a celorlalți din lotul de 140 (numit și ”Lotul Moravița”) și care sunt cercetați deja în stare de libertate precum și faptul că ancheta penală a fost deja finalizată, prin întocmirea rechizitoriului, urmând ca cercetarea judecătorească să debuteze la 20 iunie 2011. În plus, curtea a avut în vedere și jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului, cu precădere standardele avute în vedere de CEDO în cauza Calmanovici și Scundeanu vs. România și a arătat, mutatis mutandis că, în ipoteza în care pericolul pentru ordinea publică nu mai este real, atunci se impune luarea unor măsuri alternative în raport cu măsura arestării preventive”, se arată în comunicatul Curţii de Apel Timişoara.

UPDATE 3 Procurorul DNA a declarat recurs care urmează să fie judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Până atunci, cei 38 de poliţişti de frontieră şi vameşi rămân după gratii. Dacă termenul fixat pentru judecarea recursului va fi după ce mandatele actuale de arestare expiră, aceştia vor fi imediat puşi în libertate.

28 COMENTARII

  1. vroiau mancare calda?la naiba!! din vama de la Moravita? platouri cu tot ce vrei? amintiri! la terci cu ei!!!! si voi ,vacilor ,care scrieti pe aici, va e dor de vremurile bune? ati vrut huzur, masini si occident? ati primit! si boii aia au platit doar 3 luni? asa credeti voi! eu v-as lasa saraci, asa cum sunt toate familiile de politisti cinstiti! nu-l mai invocati pe Dumnezeu, voi sunteti niste farisei! nici cand mergeati la manastire sa va rugati sa tina spaga nu va ajutat!!! vreti mila din partea nostra? sa va fie rusine hienelor! imbuibatilor!
    sperati degeaba ca iasa afara!!! pleaca la Bucuresti la ICCJ si acolo o sa fie bine… adica ica 30…si tot asa….

  2. archibald/AVORTON JEGOS,nu ai vrea sa te duci tu lnapoi ln mata ca era mai bine de nu vedeai lumina zilei,sau sa fi stat si tu vreo 3 luni la lumina neonului ln incubator.Noi chiar stiam sa ne rugam cand mergeam la manastire,tu nu esti dus deloc la biserica,precis esti omul dna-ului,sau vreo scarba de securist.Hai pa si la buna vedere…Bucuria nu mi-o ia nimeni.

  3. hehe, credeti ca daca le da drumu nu o sa i condamne, sau nu o sa va vanda casele la licitatie sa recupereze paguba? arestul e una, vinovatia e alta treaba

  4. Dna Maya, ma faceti sa ma gandesc la cei care se roaga inainte de a merge la furat. In alta ordine de idei, ati intrebat vreun preot de ce in Biblie vamesii erau considerati oamenii de cea mai joasa speta? Se pare ca nimic nu s-a schimbat…

  5. @maya
    de ce injuri? te crezi superioara mie? daca vrei sa ne injuram, adica sa coboram la nivelul tau, s-o facem! asa ca, consaguino, fimoza ta e himenala? retardul evident e din bagajul tau genetic, ai diferite stari anxioase repetitive si caderi ale IQ-ului?
    vezi, puteai sa spui lucruri urate si altfel… scuze, tu nu puteai vaca imputita, curXX de vames spagar!!!
    du-te la produs, ca sa-ti mentii nivelul de lichid seminal din stomac!!!
    ai cerut si ai primit!! la manastire cu tine! roaga-te sa nu intri si tu la neon! tu esti o vaca de solar!
    ptr anonim: eu fac spume si ei puscarie!!! sic!

    probleme??

  6. Era normal sa’i elibereze. Pai, maine vine la Cimisoara, Bo(c)uletz, Coana Joitzyca si Buldogu’. Cica peste o saptamana o sa fie plenara câcâ al pede minus el. Daca nu era lupta pentru „putoare” in pede minus el, spagarii din Moravita si din alte puncte vamale ale patriei ar fi fost liberi bine merci si ar fi pordus in continuare pentru terenu’ de tenis al Brendului, pentru lobutini si farfaslacurile Cherai Duduca, pentru implanturile de chelie ale lui Bo(c)uletz, pentru viutoanele lu’ Coana Joitzyca, pentru bautura ciorcovatzului si pentru alte angarale ale politicienilor romanai.
    Pe bune, vamesii si politzaii de frontiera arestati sunt de trei ori fraieri. Prima data, au fost fraieri cand au dat cotizatia de instalare, la angajare.
    A doua oara, au fost fraieri cand au cotizat in fiecare zi din spagile colectate in vama.
    A treia oara, acum cand au cotizat ca sa iasa din arest.
    Io cred ca ashtia daca trag linie sunt pe un profit infim, plus ca au dosar penal si au stat trei luni la beci.
    Va rog, sa nu ma atacati pe ideea ca ashtia nu au luat bani, in conditiile in care ei insisi au recunoscut ca au luat spagi sub diverse forme. Asta este stabilit. Mai ramane de stabilit, daca se doreste, care a fost traseul banilor de la vamesi la ciorcovatz.
    Oricum, maine vamesii si politaii vor fi incolonati sa cante o oda partidului si premierului iubit, inainte de a fi eliberati.
    Inchei cu vorba ciorcovatzului: Sa cantati bineeeee.

  7. si ti-a zis tie cineva ANONIM ca nu o sa-i condamne sau nu?…sa vedem cine -i vinovat,sau daca sunt…important era sa iese…nu astia sunt pericol public…vom vedea la proces ce va fi…si care case,poate o vinde pe a ta…

  8. ARCHIBALD…vaca e ori mama, ta ori sotia ori fiita…ok cat despre D-ZEU s-a vazut,el stie cel mai bine …cat despre ICCJ,ai vazut la SIRET,sunt toti LIBERI…DOAMNE ce greu o sa-ti fie tie,imi pare rau de tine…

  9. in BIBLIE nu SCRIA nici de doctori ca ar lua spaga,nici de functionarii de la primarii,nici de cei de la finante nici de cei de la pol.rutiera,RAR,INSCRIERI AUTO,PROFESORI,FACULTATI…ORIUNDE VREI…DAI…SI SE PRIMESTE…HAIDE-TI TOTI LA DNA…nu vreti,nu???…e asa de usor sa vorbiti VOI de altii,cand TOTI am dat sau luat…in BIBLIE nu scrie multe!!!

  10. Dialoguri pre’electorale
    Brendu’: V’am chemat aici ca trebe sa stabilim o startegie pentru perioada ce va urma. Intai o sa va fac o scurta informare. In primu’ rand am pierdut o importanta sursa de finantare, prin pensionarea lu’ Malita am pierdut o buna parte din parandaraturile de la autostrada. Iar, daca prostu’ asta de Grivei, pardon Cutu, nu dadea cu batu’n balta, cand o fo’ Ancutza Aciorcovatzului aici, acu era sef la drumuri. A doua sursa de finantare am pierdut’o cu arestarea spagarilor din Vami si aducerea in locu’ lor a oamenilor lu’ Falconetti.
    Pitzyponcu’ Gastric: Sefu’ da inca avem aeroportu’.
    Brendu’: Tu sa taci. Tu m’ai bagat in chestia asta nebuneasca cu sustinerea Buldogului. Si acu’ suntem in buda.
    Coco: Dar Buldogu’ este cea mai buna solutie. Io’l cunosc de cand eram mici si ne jucam la garla de’a mama si de’a tata.
    Brendu’: Si tu ce erai?
    CoCo: Va rog? Sunt o doamna, ce plm.
    Brendu’: Oricum v’am chemat sa ne sfatuim. Io am aruncat in curtea astora de la usele, cateva bombe. L’am pus la Muzeul satului pe Ilas, fiul primarelui din Buzias. Asa ca acum putem lovi in pesede pe aceasta tema. La Merlin, am pus’o pe Eva, asa ca putem lovi in liberali. Dupa ce semnam contractele pentru renovarea Castelului, il schimb si pe Dan Ciubotaru’ de la Muzeu si punem unu; de la conservatori.
    Coco: Da de ce nu punem unu acu’?
    Brendu’: Pai si tu cum crezi ca mai manarim licitatia de la Muzeu? E totu’ vorbit si aranjat. Dan semneaza tot. I’am gasit dup’aia alt loc. Si daca punem un fraier de la Madam Granini, am impuscat doi iepuri dintr’o lovitura.
    Pitzyponcu’ Gastric: Pai, am mai putea sa facem ceva si la Muzeu de Arta.
    Brendu’: De Marcel nu ne atingem. Cica e frend pe feisbuc cu aburici si ne toaca ala.
    Pitzyponcu’ Gastric: Pai, oricum ne injura si asa.
    Brendu’: Da, ma. Da’ are cea mai buna activitate manageriala. Plus ca la muzeu’ de arta n’avem licitatii si nu ne iese nimica.
    Pitzyponcu’ Gastric: Sefu’, da’ cu taranisti am imbulinat’o. Geaba a venit Conitza Joitzyca cu fonduri de impacare la Ciuhendu, ca Bot imblanit nu vrea. Nu si nu. Incapatanat ca un catar. Geaba vrem noi sa’i acaparam pe taranisti. Le’am dat bani, fonctzii alea, alea. Ei nimic. Mai rau decat pe vremea Seniorului.
    Brendu’: Cu Ciuhendu’ o rezolv io. Suplimentam un pic fondurile si vorbesc cu Pacala Abrendului sa’l mai slabeasca un pic. Sa nu’i atace chiar toate hotararile in contencios. Oricum, dupa alegerile nationale ganditiva la cum facem listele pentru locale. Si te rog, CoCo, mai putini pocaiti pe liste ca s’asa nu prea ai adus voturi in ultima perioada.
    Coco: Sefuuuuuu’! Da’ mi’ai promis.
    Brendu’: Da. Pe tine te voi sustine la Senat la parlamentare.
    Pitzponcu’ Gastric: Sefuuuu’? Da cu vamesii arestati ce facem.
    Brendu’: Am vorbit. De luni o sa fie liberi, iar de marti intra in pita. Noroc ca am tradat la timp si am schimbat tabara, ca daca era dupa tine si CoCo ne ingropam cu Buldogu’. Dar mucles. Asta nu trebe sa o stie nimeni. Iar la vamesi le’am stabilit deja baremu’. Ca astia de la Bucale este neste nesimtiti. Din cauza ta, au vrut sa ne mareasca cota de parandarat. Dar am reusit sa o fac sa ramana identica cu cea inainte de arestari.
    Si acu’ mucles si valea. Ne vedem dupa alegeri.

  11. bai archi dc ai mai stii si tu ceva de procedura penala si alte chestii , ai stii ca si la iccj le-ar da aceeasi masura ca si la cat
    zici ca vor apropiatii mila, nu cred, nu a celor ca tine, ar fi de ajuns sa iti tii gura 🙂 sau hai, descarca-te, ca vad ca suferi.
    bine ca desteptii ca tine stau si bat in taste si nu sunt in functii de conducere in tara asta ca ar fi mai rau decat e acum

  12. @eu2
    asta cu procedura a fost tare! ca sunt destept e singurul adevar din postarea ta! si nu bat in taste, boule, ca am touch screen! ai luat tzeapa!!!
    mi se rupe si de tine si de boii aia de spagari! as fi vrut sa primeasca spaga de la unul care aducea un pistol si apoi sa-ti impuste mama, sa fii avut atunci mila crestina, vita ce esti!!!!

  13. uite vezi, sa iti arat cat de destept esti, arata-mi si mie una care da spaga sa treaca arme :)) bine, tu ai fi in stare
    ce-mi doresti tu mie iti doresc eu tie inzecit, ca sunt baiat de treaba
    ultimul post, ca nu are legatura cu articolul.
    uite astept post-ul tau luni aici, tare dezamagit o sa fi, tu asta desptept cu tocuhscreen 🙂

  14. Astazi se judeca recursul la ICCJ.. Doamne ajuta !!!

    Astept D-le Bota o informatie in legatura cu rezultatul recursului de la ICCJ de rapida la fel de rapida ca cea de ieri..
    Pana nu se da un verdict de ICCj va certati degeaba…

  15. @eu2
    luni o sa fie bine! eu iti doresc tie sa traiesti mult, mult de tot, ca sa fi acasa cand iti iasa boul din puscarie!
    referitor la traficul de arme, esti o curca beata! oricum bezna di capul tau e prea deasa…
    asa ca, La Multi Ani!!! si tie si boului tau spagar!!!

  16. Pai sa-i elibereze , cui ii pasa , dar oricum vor fi judecati si nu vor scapa , trebuie cel putin sa fie dati afara din politie , si condamnati macar cu suspendare .
    @archibald + 10 , ai dreptate , nu te lasa , gunoaiele astea trebuie sa plateasca .
    @eu2 esti un idiot .(punct)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.