EXCLUSIV Ce trebuie să prestezi pentru familia pedelistului Ostaficiuc ca să ajungi...

EXCLUSIV Ce trebuie să prestezi pentru familia pedelistului Ostaficiuc ca să ajungi prefect

8
DISTRIBUIȚI

Mircea Băcală era un necunoscut atunci când preşedintele PD-L Timiş şi al consiliului judeţean, Constantin Ostaficiuc, l-a propulsat în funcţia de prefect. Scos din joben de primul pedelist al judeţului, Băcala a devenit primul om al guvernului în judeţ, remarcându-se în îndeplinirea întocmai şi de îndată a tuturor loviturilor care trebuiau aplicate inamicilor politici. Legăturile acestuia cu familia Ostaficiuc sunt însă extrem de vechi şi dovedesc faptul că ascensiunea sa nu este una întâmplătoare. În 2005, pe vremea când era inspector de specialitate la consiliul judeţean condus de Ostaficiuc, Băcală a avut o misiune extrem de importantă – s-a ocupat de înfiinţarea firmei Ornella Design SRL în care acţionari sunt soţia, fiica şi ginerele liderului PD-L Timiş. Actualul prefect a fost cel care s-a dus la Registrul Comerţului şi a făcut rezervarea de nume pentru celebra firmă a familiei Ostaficiuc. Ulterior a fost împuternicit de soţia lui Ostaficiuc „pentru a depune şi ridica actele necesare înregistrării la ORC de pe lânga Tribunalul Timiş a celor solicitate în cerere referitor la schimbarea sediului social şi deschidere punct de lucru”. După ce a fost „uns” prefect de Timiş, Mircea Băcală nu a scos un cuvânt despre ilegalităţile comise la Consiliul Judeţean Timiş,  care prin semnătura lui Ostaficiuc a aprobat atribuirea parcelei A0 din Parcul Industrial şi Tehnologic Timişoara către Ornella Design.


Pozând în mare apărător al legalităţii în judeţ, prefectul de Timiş n-a sesizat conflictul de interese în scandalul Ornella Design şi a evitat să ceară controale la primăriile din colegiul naşului său, deputatul PD-L Alin Popoviciu, atunci când au apărut informaţii despre comiterea unor ilegalităţii.

Când l-am întrebat cum a ajuns să se ocupe de înfiinţarea firmei familiei Ostaficiuc, prefectul Băcală a răspuns nervos „încercaţi să aflaţi de la altcineva. Nu vă dau lămuriri la acest lucru. Sunt actele în dosar la Registrul Comerţului. Nu vă pot spune nici dacă am fost plătit”. Ulterior, Băcală a revenit telefonic şi a explicat că s-a ocupat de înfiinţarea firmei „pentru că am avut prin 2001 o societate care se ocupa de înfiinţarea de societăţi comerciale. Dădeam şi anunţuri în ziar că înfiinţez firme. Fiind şi absolvent de Drept, ştiam procedura, aşa că am făcut demersurile în nume personal, nu pe firmă. N-am fost plătit”. Fostul subordonat al lui Ostaficiuc nu a putut explica cum dintre toţi angajaţii din Consiliul Judeţean Timiş a fost cel ales să se ocupe de plimbatul hârtiilor la ORC.

8 COMENTARII

 1. apropo de firme, stiati ca dl prefect s-a ocupat si cu plimbatul actelor familiei Lambrino, alti simpatizanti ai PD-L?pe vremea aia era putin cam parlit, cersea efectiv de lucru, iar azi…atunci nu lua bani, se ocupa cu evaziunea…normal ca lua bani, dar erau prea mici sumele probabil…

 2. Apropo domnul Ostaficiuc de ce le platiti pe angajate de la ornella asa de prost si de ce nu ati platit pentru angajate cas as somaj???? va permiteti nu-i asa???Totusi cum puteti sa va uitati dimineata in oglinda fara sa va scuipati??? Sa va dau in judecata????are rost????

 3. D.N.A. doarme in papuci ?
  in cazul acesta trebuia de mult demarata urmarirea penala ? cum vor sa ne convinga portocaliii ca sunt hotarati sa desfiinteze coruptia ?!
  oricum ostaficiuc pana la urma va infunda puscaria. incepand cu furtul pencoop-ului apoi fratia de hotie cu sipos, apoi averea incomensurabila pe care a dobandit-o prin spaga si furt…totul este PENAL la acest nenorocit de fost activist de partid !

 4. Ce Bolltza-shit!
  Asta-i stire doar pentru cei care nu reusesc sa duca articolul pana la capat. Ce are, una cu „prefectura”, daca ala ii era jobul? Tu nu ai facut nimic nicodata pentru cei pe care ii decosnpiri aici??? Ai… sau las ca nu ai oricum sa intervi si sa zici. Mr B., r.u?????

  Cat a costat articolul asta?

  PS: Uite la DRACU de satan ce face cu Dragos, bai…parca era vb ca nu dam din casa!!!

  _____________
  RIDENDO DICERE VERUM!
  Tradus: CE NE DISTRAM!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.