Emil Kindlein: „E bine că, într-un oraş al şaormelor, se întâmplă şi...

Emil Kindlein: „E bine că, într-un oraş al şaormelor, se întâmplă şi un festival dedicat artei analogice“. Vezi ce catalog inedit s-a lansat la Timişoara

1
DISTRIBUIȚI

emil kindlein

Sub misteriosul nume „Lansarea catalogului Analog Mania ediţia 001 – se lanseză doza analogică“, organizatorii „celui mai mic festival din Timişoara“ au lansat aseară în Galeria Pygmalion din Casa Artelor un „catalog“ editat într-o rolă de film pentru aparate foto. Prima ediţie a Analog Mania – festival dedicat artei şi aparaturii analogice – a avut loc la sfârşitul anului trecut fiind un eveniment care se adresează nu numai nostalgicilor, ci şi acelora care sunt sătui de „perfecţiunea“ digitală a vremurilor noastre. Printre exponatele prezente la prima ediţie a festivalului s-au numărat amplificatoare pe tuburi produse de Gabriel Sound Garage (S.U.A.), diverse magnetofoane, gramofoane, turntable-uri dar şi proiectoare de film, unul dintre acestea fiind din cel de-al doilea război mondial, perfect funcţional şi la această oră. „Vinilul este în creştere, în lume există o creştere a acestuia, iar CD-ul este în impas. Mulţi mi-au zis că e bine că într-un oraş al şaormelor se întâmplă şi un festival dedicat artei analogice.


La Cluj s-a deschis primul magazin de viniluri, la Reşiţa se face un muzeu dedicat cinefililor. Trebuie să se întâmple şi la noi ceva, căci Timişoara era odată marele oraş, cel care dădea tonul în multe privinţe. Pentru ediţia din acest an, vom aduce mai mulţi artişti şi vom avea un program mai divers“, a spus la faţa locului Emil Kindlein, iniţiatorul festivalului Analog Mania.

kindlein

Rolele de film pentru aparat foto ce conţin amintiri din cadrul primei ediţii a festivalului au fost bine primite de cei prezenţi, iar în cadrul evenimentului s-au vizionat şi două videoclipuri realizate la concertul <<Cântăreţul cu poeziile, microfoanele de argint şi amplificatoarele pe lămpi>>, care a închis prima ediţie a festivalului numit de organizatori „cel mai mic festival din Timişoara“. „Nu sunt împotriva digitalului sub nicio formă, fiindcă această tehnologie e un mare pas înainte. Nu toată lumea trebuie să treacă pe analogic, e o chestie empirică. Desigur, cei care astăzi aleargă după MP3-uri, ar putea pe viitor să se îndrepte spre analogic. Am întâlnit de multe ori pusă greşit problema asta a analogicului. Muzica digitală la rezoluţie bună este cât se poate de bună. Eu prefer analogicul din motive subiective şi personale. Pot veni cu o chestie poetică, ce nu se poate pune în formule. Cred că în zilele noastre s-a pierdut din sofisticare. S-a pierdut acel savoir vivre. Aici intră un vinil, un vin bun…să apreciezi micile amănunte care fac diferenţa“, spune Bogdan Puriş, unul din cei mai mari colecţionari de viniluri din ţară.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.