Horia Colibășanu, tot mai aproape să atingă cel mai înalt vârf de...

Horia Colibășanu, tot mai aproape să atingă cel mai înalt vârf de pe mapamond. Ce greutăți a întâmpinat alpinistul UPDATE Echipa a renunțat la ascensiune

1
DISTRIBUIȚI

horia_colibasanu_2

Vești bune de pe Everest. Timișoreanul Horia Colibășanu și slovacul Peter Hamor, care încearcă să cucerească cel mai înalt punct de pe mapamond prin forțe proprii, au început ascensiunea și cuceresc metru cu metru înălțime.

Horia și Peter au ajuns cu bine – pentru a doua oară în aceasta expediție – la North Col (7.035m), un punct important pe traseul spre vârf . Vântul – care i-a întors o dată din drum din acest punct – s-a mai domolit, iar cei doi se simt „mai bine decât data trecută”.

Horia Colibășanu este primul român care atinge un punct important și aceasta altitudine pe Muntele Everest, pe propriile sale forțe – fără butelii cu oxigen și fără șerpași. Ascensiunea începută săptămâna aceasta este ultima șansă pentru alpinistul timișorean ca să ajungă pe vârf, înainte de venirea musonului, la începutul lunii iunie.

UPDATE Site-ul oficial al alpinistului timișorean a anunțat că Horia Colibășanu și Peter Hamor coboară de pe Everest, de la altitudinea de 7.600 de metri, din cauza vântului puternic.


„Am urcat astăzi timp de 6 ore. Am ajuns până la 7.600 m. Vântul bate puternic. Prognoza arată că vremea se va strica. E practic imposibil, pentru noi, cei care urcăm fără butelii cu oxigen, să atingem vârful și să și coborâm, în aceste condiții”, a transmis Horia vineri, 23 mai, prin telefonul cu satelit. „Nu mai e nimeni sus, fără oxigen îmbuteliat. Nu urcă nimeni pe Everest astfel, în acest sezon”, a completat alpinistul.

Horia Colibășanu se întoarce, totuși, acasa cu un succes: Shisha Pangma (8.027 metri), al șaptelea vârf de peste 8.000 de metri din palmares.

Echipa româno-slovacă a fost prima din acest sezon de ascensiuni din Himalaya care a reușit să atingă un vârf de 8.000 de metri – Shisha Pangma – după debutul dezastruos al sezonului, pe Everest.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.